Muri se je uspelo prebiti naprej

Mura se je uvrstila v zadnji predkrog za Evropsko ligo

Prlekija-on.net, petek, 10. avgust 2012 ob 08:39
Mura 05

Mura 05

Nogometaši Mure 05 so se kljub porazu z 0:2 proti Arsenalu iz Kijeva na povratni tekmi zgodovinsko uvrstili v zadnji predkrog Evropske lige. Prvo tekmo so dobili "za zeleno mizo" ter imeli prednost 3:0, ki so jo ubranili. Tekma je bila odigrana v Ljudskem vrtu v Mariboru, zaradi neustreznosti stadiona Fazanerija.

Ukrajinci so od prve minute pritisnili na vrata ter bili pred 4.000 gledalci v Ljudskem vrtu precej boljši tekmec. Že v 2. minuti je Aleksander Kobahidze z desne strani preusmeril žogo za hrbet Filipa Drakovića. V 30. minuti je Damjan Bohar ušel gostujoči obrambi, sledil mu je lahko le Sergej Simonenko, ki ga je pred kazenskim prostorom zrušil na tla, avstrijski sodnik pa je Ukrajincu kot zadnjemu obrambnemu igralcu pokazal rdeči karton.

Arsenal je bil kljub igralcu manj nevarnejši tekmec, v 61. minuti jim je vodstvo uspelo povišati na 2:0, ko je zadel Gomenjuk, a je Mura do konca tekme odbila vse napade Arsenala. V sodnikovem podaljšku je zaradi drugega rumenega kartona moral z igrišča še Šahov, tako da je Arsenal srečanje končal z devetimi igralci. Slavje ob zgodovinskem uspehu kluba ob Muri, se je tako lahko pričelo.

Žreb zadnjega predkroga bo v petek ob 13. uri, v katerem bi se Mura za nagrado lahko pomerila s kakšnim večjim klubom evropskega nogometa.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO LIGO
3. PREDKROG, povratna tekma

MURA 05 - Arsenal Kijev (UKR) 0:2 (0:1) 3:0
4.000; Kobahidze 2., Gomenjuk 61.
RK: Simonenko 31., Šahov 94./Arsenal Kijev

Mura: Draković, Janža, Kramar, Cipot, Majer, Jelič (89./Kouter), Horvat, Maruško, Bohar (71./Sreš), Fajić, Eterović (66./Vaš ).

Arsenal Kijev: Pankiv, Polovij, Simonenko, Gitčenko, Šahov, Adiyiah (35./Simović), Mikoliunas, Maksimov, Kobahidze (81./Kovpak), Šackih, Mazilu (61./Gomenjuk).

Sodnik: Oliver Drachta (Avstrija)



Več v Šport