V Ljutomeru tekli na 17. Taborskem teku

17. Taborski tek in 12. Taborski pohod v Ljutomeru

Prlekija-on.net, nedelja, 12. avgust 2012 ob 21:331
17. Taborski tek

17. Taborski tek

V petek, 10. avgusta, je v Ljutomeru potekal 17. Taborski tek, ki ga je v sklopu Občinskega praznika organiziral ŠIM Ljutomer. Na začetku je vse prisotne pozdravila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v teku pa je tekmovalo 264 tekačev iz Slovenije in Hrvaške.

Najmlajši in šolska mladina so tekli na 250m, 450m in 900m po Glavnem trgu in okoliških ulicah, odrasli pa so se podali na 3km in 8,5km dolgo pot v smeri Cezanjevec in nazaj v Ljutomer. Za točkovanje pomurskega pokala šteje tek na 8,5km, tek na 3km pa je rekreativnega značaja.

Vsak tekmovalec je prejel spominsko majico, najboljši pa so dobili pokale in medalje, katere so jim podelili direktor ŠIM Ljutomer in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Branko Žnidarič, predsednik Sveta zavoda ŠIM Marko Jerebič in predsednik Športne zveze Ljutomer Alojz Vogrinec.

V članski konkurenci je v teku na 8,5km dolgi progi zmagal Matej Fujs iz  AK Panvita, drugo je bil Danilo Magdič iz AK Ormož, tretji pa Dejan Preindl iz Bratonec. V ženski konkurenci je na enaki razdalji zmagala Valentina Belović iz Varaždina, druga je bila Marjeta Gomilšak s Ptuja, tretja pa Maja Šadl z Vaneče.

12. Taborski pohod je potekal po okolici Ljutomera.

Vse rezultate teka lahko vidite tukaj.


Več v Šport