V prometni nesreči umrl otrok

Na pomurski avtocesti med priključkoma Turnišče - Dolga vas je osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho

Prlekija-on.net, torek, 14. avgust 2012 ob 20:06
Policija

Policija

V torek, 14. avgusta, ob 18.20, je na pomurski avtocesti med priključkoma Turnišče - Dolga vas, osebno vozilo z romunsko registracijo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. V nesreči je poškodbam podlegel 22-mesečni otrok, ki ni bil pripet v otroškem sedežu.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 36-letni državljan Romunije vozil osebni avtomobil škoda octavia. Peljal je iz smeri Murske Sobote v smeri Lendave. Z njim sta se peljali njegova partnerka in njuna 22-mesečna hčerka, obe romunski državljanki.

V bližini Nedelice je voznik iz do sedaj neznanega vzroka zapeljal v desno izven vozišča avtoceste, kjer je z avtomobilom trčil v zunanji rob obcestnega jarka. Avtomobil je po trčenju zavrtelo okoli osi, pri tem pa je hčerkico, ki je nepripeta sedela v otroškem sedežu, vrglo iz vozila. Poškodbe so bile tako hude, da je otrok na kraju umrl.

Sopotnica je v nesreči bila lažje telesno poškodovana, voznik ni utrpel poškodb. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v soboško bolnišnico, kjer so ju zdravniško oskrbeli.

V času reševanja prometne nesreče je promet potekal enosmerno po prehitevalnem pasu.

Ogleda prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec.

Pokojni otrok je letošnja šesta žrtev prometnih nesreč v Pomurju.


Več v Črna kronika