Nodijeve dogodivščine v Vrtcu Ljutomer

Otroci vrtca Ljutomer so se popeljali v svet dogodivščin NODI-ja in njegovih prijateljev

Antonija Podnar, petek, 17. avgust 2012 ob 15:24
Nodijeve dogodivščine v Vrtcu Ljutomer

Nodijeve dogodivščine v Vrtcu Ljutomer

V mesecu avgustu imamo v vrtcu Ljutomer prav posebne tematske dneve, ob katerih nas je obiskal prijazni risani junak Nodi, skupaj z njegovimi prijatelji iz Mesta igrač. Njegova primarna naloga je, da meščanom raznaša pakete in pisma, ki jih dobijo. Na takšen način je tudi nam popestril in obogatil vsakodnevne poletne dni.

Z njegovo pomočjo smo vrtec preuredili v Mesto igrač, od koder prihaja priljubljeni Nodi. Risanega junaka zaznamuje poleg njegove kape z zvončkom tudi njegovo rumeno rdeče vozilo z imenom Avtek. Tudi naši malčki so izkazali ustvarjalnost in so iz kartonskih škatel izdelali tako imenovan »Avtek«. Ob tem smo spoznali barve Nodijevega avta in oblačil.

Naredili smo si lutke na palicah, s katerimi smo plesali, se razgibavali, peli in bogatili besedni zaklad. Nodi nas je naučil novi ples z naslovom Prihaja Nodi. Ob vročih dneh smo se ohladili in posladkali z lučkami od Nodijeve prijateljice muce Rozike. Lepo nas je sprejela v svojo slaščičarno, kjer smo si naredili lučke iz papirja ob katerih smo zaplesali.

Skupaj s prodajalko Danico, prebivalko Mesta igrač, smo imeli pravljični dan na prostem, katera nam je povedala zgodbo o Nodiju. Kasneje smo tudi z njo plesali ter se preizkušali v njeni vlogi ob bogati stojnici.

Z Nodijevimi avtomobili smo se odpeljali v deželo Risarij, pri čemer smo zelo uživali in se sprostili ob likovnih tehnikah. Najbolj smo uživali ob tehniki odtiskovanja stopal. Glasna prijateljica Nodija ga. opica Marta nam je vroči dan popestrila ob igrah z vodo. V prihodnje nas čaka veliko dogodivščin, tudi potovanje z vlakom na morje. Kaj bomo pa tam počeli pa nas pridite pogledat.


Več v Najmlajši