V Radoslavcih so se srečali Ruski prikoličarji

Posebno srečanje na katerem se je zbralo 23 voznikov posebnih vozil

Milan Belec, nedelja, 19. avgust 2012 ob 21:183
Srečanje ruskih prikoličarjev

Srečanje ruskih prikoličarjev

V Radoslavcih je bilo 4. srečanje Ruskih prikoličarjev. Posebno srečanje na katerem se je zbralo 23 voznikov posebnih vozil, katere radi imenujejo Ruski prikoličarji. Robustni motorji z bočno prikolico so zanimivi po tem, saj prihajajo iz Ukrajine, kjer je tovarna v kateri izdelujejo še danes ta vozila.

Motorji imajo zanimivo zgodovino saj so po končani drugi svetovni vojni tovarno iz porušene Nemčije preselili v Ukrajino in začeli izdelovati motorje po kopiji BMW-jev. Ti prikoličarji so se in se izdelujejo za neprehodne pokrajine in za vse terene. Še danes so pomebna prevozna sredstva za neštete dejavnosti. Uporabljali so jih v vojski in policiji največ pa preprosti ljudje. Ravno robustnost je njihova posebnost. Za vse tiste, ki se čudijo in sprašujejo kako je z rezervnimi deli, pa lahko damo odgovor, da se vsak kos najde in to za primerno ceno.

Tokrat je bil na srečanju tudi čisto nov motor a velike razlike ni. Najstarejši je bil iz leta 1950. Zanimivo je opazovati tudi voznike in sovoznike, kateri z veliko ljubezni skrbijo za svoja vozila in z njimi privabijo veliko radovednih oči.

Tokrat se je pojavila med lepotci tudi znana estradna umetnica Nuša Derenda. Sicer ni voznica katerega izmed motorjev je pa pokazala veliko zanimanja in se z veseljem poslikala z udeleženci. Za udelžence tega srečanja je bila ta gostja veliko presenečenje.

Štart in zaključek je bil Pri Mali Nedelji v hotelu Grozd, vožnja pa je potekala po okoliških krajih. Pesem klopotcev so tokrat zamenjali hrumeči glasovi RUSOV. Lep nedeljski dan z veliko zabavnih iger ob hladni pijači in izjemni organizaciji.

Sprejeta je bila odločitev da se naslednje peto srečanje organizira na Jeruzalemu.


Več v Družabno