Poraz na zadnji tekmi; v soboto gre zares

Konec tega tedna se pričenja prvenstvo v 3. slovenski nogometni ligi vzhod, kjer bo nastopil tudi Ljutomer

Prlekija-on.net, sreda, 22. avgust 2012 ob 13:49
Tilen Majerič je zadel na zadnji pripravljalni tekmi

Tilen Majerič je zadel na zadnji pripravljalni tekmi

Članska ekipa NK Ljutomer, je v nedeljo odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred pričetkom prvenstva v 3. SNL-vzhod. Eekipa je gostovala v Odrancih ter izgubila z 1:2 (0:2). Gostitelji so bili boljši tekmec v prvem polčasu, ko si je tudi ljutomerska ekipa priigrala nekaj priložnosti za zadetek, vendar je bil domači vratar vedno na pravem mestu.

V drugem polčasu se je večinoma igralo med obema kazenskima prostoroma, več priložnosti za zadetek pa so imeli Ljutomerčani. Po nekaj zapravljenih priložnosti je v zaključku tekme edini zadetek dosegel Tilen Majerič.

Trener Josip Piskač je tekmo proti Odrancem pričel v postavi: Fajfar, Kuzmanovski, Bogdan, Žinko, Bertalanič, Munda, Jelen, Vogrinec, Smolkovič, Oletič, Kardinar. V drugem polčasu so na igrišče stopili še Mlinarič, Majerič, Panič, Ciglarič, Kocbek.

V soboto gre zares
Konec tega tedna se pričenja prvenstvo v 3. slovenski nogometni ligi vzhod, v kateri bo prvič v 65-letni zgodovini nastopila tudi ljutomerska članska ekipa. Po drugem mestu v minuli sezoni pomurske nogometne lige in povabilu v višji rang tekmovanja, je prišlo v klubu do številnih sprememb. Trenerja Rudija Vihra je zamenjal hrvaški strateg Josip Piskač. Gre za trenerja iz Varaždina, ki je v pripravljalnem obdobju vnesel v mlado ekipo veliko izkušenj ter igralcem prenesel obilo bogatega znanja.

Ekipo so zapustili Denis Vogrinec (Beltinci), Dejan Žnidarič (Odranci), Vlado Plečko (Ormož) ter Marko Fajdiga, ki je prenehal z aktivnim igranjem. Doslej sta ekipo okrepila Domen Fasvald (Avstrija) in Nejc Črešnik (Radlje ob Dravi), ekipi pa so se priključili tudi dosedanji mladinci Nino Bertalanič, Uroš Mlinarič in Alen Leben. Z Muro 05 sta na dvojno registracijo Tomaž Podgorelec in Luka Ciglarič, do konca avgusta, ko se zaključi prestopni rok, pa se bosta ekipi priključila še eden ali dva izkušena nogometaša.

Ekipa je v pripravljlnem delu odigrala številne pripravljalne tekme, med drugim pa prvič slavila tudi na turnirju v spomin na nekdanjega nogometnega delavca Jožeta Lebarja v Ljutomeru.

V prvem krogu čaka člansko ekipo domača tekma proti Zrečam. Tekma bo to soboto, 25. avgusta s pričetkom ob 17.30 uri. Gostje so izkušena ekipa, ki je bila lani v samem vrhu tretjeligaške druščine. Pred novo sezono ni doživela večji sprememb, po napovedih iz zreškega tabora pa si tudi v novi sezoni želijo visoko.

Obeta se zanimiva tekma, domači pa so ob bučni podpori navijačev sposobni priti do vseh treh točk. Vabljeni torej v čim večjem številu na tekmo.

V prihodnjih dneh pred pričetkom lige pa bomo na našem portalu objavili tudi intervju z vodstvom kluba.


Več v Šport