Pri NK Ljutomer si želijo obstanka v ligi

Ljutomer v soboto čaka prva tekma v tretjeligaški druščini, še pred tem smo se pogovarjali z vodstvom kluba

Prlekija-on.net, četrtek, 23. avgust 2012 ob 08:09
Pred pričetkom prvenstva v 3. SNL-vzhod, kjer bo v tej sezoni nastopala članska ekipa NK Ljutomer, je bil naš sogovornik Matej Vrbančič, predsednik ljutomerskega nogometnega kluba. Prva tekma bo to soboto, 25. avgusta s pričetkom ob 17.30 uri, ko v Ljutomer prihajajo Zreče.

Z Matejem smo se pogovarjali tudi letos marca pred pričetkom spomladanskega dela lanske sezone, ko se je Ljutomer v Pomurski ligi boril za vstop v tretjo ligo. Ta intervju si lahko preberete tukaj.

Spodaj pa si lahko preberete, kaj je tokrat povedal o pričakovanjih igranja v tretji ligi, o novem strategu, mlajših selekcijah, ...

Klub je pred pričetkom sezone prevzel hrvaški strateg Josip Piskać. Za kakšnega strokovnjaka pravzaprav gre?
Do menjave trenerja je prišlo zaradi potrebne trenerske licence, kar nam narekuje licenčni postopek 3. SNL-vzhod. Iskali smo trenerja z licenco A, po opravljenih razgovorih s številnimi trenerji pa smo se odločili za Josipa Piskaća iz Varaždina. Gre za priznanega strokovnjaka, ki je bil med drugim tudi inštruktor hrvaške nogometne zveze. Rudi Viher, dosedanji trener, je pustil v našem klubu bogat pečat in uspel nogometno vzgojiti številne igralce, ki so danes nosilci članske selekcije. Za opravljeno smo mu hvaležni, želimo pa mu tudi obilo uspeha pri delu z mladimi na Ptuju.

Se je klub pred igranjem v 3. SNL-vzhod okrepil s kakšnim igralcem in kdo ga je zapustil?
Naš klub so zapustili Dejan Žnidarič (Odranci), Denis Vogrinec (Agroservis Beltinci), Vlado Plečko (Ormož) in Marko Fajdiga, ki je končal aktivno igralsko kariero. Doslej smo ekipo okrepili z Domnom Fasvaldom (Avstrija) in Nejcem Črešnikom (Radlje ob Dravi), iz mladinskih vrst pa so se članom priključili Uroš Mlinarič, Nino Bertalanič in Alen Leben. Na dvojno registracijo sta iz Mure 05 v Ljutomeru Tomaž Podgorelec in Luka Ciglarič, do konca prestopnega roka pa bomo pripeljali še vsaj enega kvalitetnega nogometaša, ki bo še zaostril konkurenco v naši ekipi. Poudariti moram, da več kot tri četrt ekipe sestavljajo igralci, ki prihajajo iz naše nogometne šole.

Kako ste zadovoljni s pripravljalnimi tekmami članske ekipe?
Pripravljalne tekme niso merilo. Ker je ekipo prevzel nov trener so te tekme služile predvsem njemu, da je videl s kakšnim »materialom« razpolaga. Precej je bilo rotiranja igralcev po različnih igralnih pozicijah, zato rezultati niso bili v ospredju. Smo pa se med drugim pomerili tudi z dvema tretjeligašema, s katerima bomo bili v tej sezoni tudi boj za prvenstvene točke. Rakičan smo premagali z 1:0, z Odranci pa izgubili 1:2.

Je stadion v Ljutomeru doživel (ali še bo) kakšno posodobitev za tretjo ligo?
Posebna komisija Nogometne zveze Slovenije si je ogledala stadion v Ljutomeru in nam postavila določene pogoje, ki jih moramo izpolniti za igranje v tretji ligi. Tako smo s pomočjo občine Ljutomer in zavoda ŠIM Ljutomer namestili aluminijaste gole ter celotno igrišče ogradili. V septembru se bomo lotili še obnove slačilnic. Ta petek se bo komisija ponovno oglasila v Ljutomeru in pogledala postorjeno. Upamo, da bo zadovoljna.

Kakšna so vaša pričakovanja članske ekipe in s kakšno uvrstitvijo bi bili zadovoljni po koncu jesenskega dela?
Vsekakor si želimo obstanek v ligi. Glede na spremenjena pravila po katerih bodo izpadle vsaj tri ekipe, lahko pa tudi kakšna več, je cilj uvrstitev v sredino razpredelnice. Zato bomo zadovoljni, če bomo že v jesenskem delu na mestih, ki prinašajo igranje v tretji ligi tudi v sezoni 2013/2014. Prvo oceno, kako močno ekipo imamo, bomo dobili že v soboto, ko gostimo Zreče.

Dobro poznate tekmece v 3. SNL? Kdo je po vašem mnenju največji kandidat za prvo mesto?
Vseh tekmecev ne poznamo, zato je težko govoriti o favoritih. Verjetno lahko na vrhu pričakujemo tiste ekipe, ki so tam bile že minulo sezono. Se pravi Dravograd, Čarda, Zreče in še kdo. Bo pa nova sezona v tretjeligaški konkurenci zanimiva, saj v njej igra kar osem pomurskih ligašev, zato bodo skorajda vse tekme lokalni derbiji, v katerih pa bo odločala o zmagovalcu včasih tudi dnevna forma.

Tudi ekipa U-14 je napredovala, kaj pričakujete v tej sezoni od njihovih iger?
V tej sezoni si bo naša mlada ekipa nabirala predvsem izkušnje. Nekatere sredine imajo občutno močnejše ekipe, kar se zavedamo. Upamo le, da bo zbrala dovolj točk in obstala v ligi.

Kakšno pa je trenutno stanje v še mlajših selekcijah? Goji Ljutomer kakšne igralce za prihodnost?
Iz naše nogometne šole prihajajo danes številni nogometaši, ki igrajo v različnih štajerskih in pomurskih  članskih ekipah. Z mlajšimi selekcijami dobro delamo, vendar se pozna, da je v Ljutomeru vedno več športnih panog in primanjkuje otrok. Rezultatsko smo v zadnjem obdobju z mlajšimi selekcijami nekoliko nazadovali, vendar prav zaradi manjšega števila otrok, ker nekateri iz Ljutomera odhajajo tudi v druge sredine.

Kaj pa nastopanje članske ekipe v 3. SNL pomeni za klubsko blagajno?
Tekmovanje v tretjeligaški konkurenci ni poceni. Predvidevamo, da se bodo stroški, glede na tekmovanje v pomurski ligi, potrojili. Zato že potekajo pogovori s številnimi gospodarskimi družbami o sponzoriranju našega kluba, vemo pa, da je v tej krizi tudi družbam zelo težko dati denar za šport.

Kakšna pa so pričakovanja za sobotno tekmo? Verjetno velja povabilo gledalcem, da pridejo v čim večjem številu?
Zreče so v minuli sezoni igrale vidno vlogo v tretjeligaški konkurenci, zato bomo v soboto videli, kako dobro smo se pripravili na novo sezono. Sigurno nam bo ob pomoči gledalcev lažje, zato vabim vse, ki želijo videti premierni nastop Ljutomera v tretji ligi, da pridejo v soboto ob 17.30 uri na stadion v Ljutomeru. Naši igralci obljubljajo, da obiskovalcem ne bo žal, da so si sobotni popoldan rezervirali za ogled tekme v Ljutomeru. Na prvi tekmi bomo tudi prodajali letne vstopnice. Za ogled 13 prvenstvenih tekem ter pokala bo potrebno odšteti 35 evrov.


Tudi z naše strani velja povabilo na tekmo, klubu pa želimo, da se članska ekipa v druščini tretjeligašev enakovredno kosa z ostalimi ter da bomo v Ljutomeru gledali dober nogomet, mlajšim selekcijam pa prav tako uspešne igre ter čim manj poškodb igralcev.

Vse aktualnosti NK Ljutomer lahko spremljate tudi na njihovi uradni spletni strani www.nk-ljutomer.si, domače tekme članske ekipe pa bomo spremljali tudi na našem portalu s foto in video reportažami.

Ekipe, ki bodo letos igrale v 3. SNL-vzhod:
Agroservis Beltinci
Ahha Emi Bistrica
Čarda Martjanci
Grad
Koroška Dravograd
Kovinar Štore
Ljutomer
Malečnik
Odranci
Rakičan
Šmarje pri Jelšah
Tromejnik
Farmtech Veržej
Zreče

Celoten razpored tekem v 3. SNL-vzhod lahko vidite tukaj.


Več v Šport