V Križevcih priredili že peti »Tabor za radovedne in nadarjene«

Tabor sta pomagala soustvarjati tudi uveljavljeni prleški glasbenik Samo Budna in mariborska umetnica ter likovna pedagoginja Jožica Lešnik Švajger

Vasilija Stolnik in Katja Koroša, četrtek, 23. avgust 2012 ob 13:28
Tabor za radovedne in nadarjene

Tabor za radovedne in nadarjene

V OŠ Križevci smo v avgustu priredili že peti »Tabor za radovedne in nadarjene«. Letošnja rdeča nit in osrednja tema je bila umetnost – glasbena in likovna, zato smo medse povabili dva zunanja sodelavca, in sicer sta to priznani ter uveljavljeni prleški glasbenik Samo Budna in mariborska umetnica ter likovna pedagoginja Jožica Lešnik Švajger.

Učenci so bili razdeljeni v dve skupini; eni je nastal šolski glasbeni band, ki je že takoj začel vaditi, druga skupina pa je z likovno umetnostjo ozaljšala šolski prostor na stopnišču.

Udeleženci so se veliko družili in ustvarjali. Poskrbljeno pa je bilo tudi za prenočišče, športne dejavnosti, obisk Banovcev ter seveda hrano in pijačo.

Na zaključku je bila predstavitev za starše in ostale ljubitelje umetnosti, ki so prišli pogledat, kaj zanimivega se je spet dogajalo na »križofsken tabore«. Uživali so v zvokih glasbe novonastalega banda, si ogledali poslikavo na šolski steni ter grafitno tehniko na velikem platnu.


Več v Kultura in izobraževanje