Mura nudila dober odpor Laziu

Za Lazio sta zadela Hernanes in Klose

Prlekija-on.net, petek, 24. avgust 2012 ob 08:042
Mura 05 - Lazio

Mura 05 - Lazio

V četrtek, je bila v Ljudskem vrtu v Mariboru odigrana prva tekma 4. predkroga kvalifikacij za Evropsko ligo. Mura je kljub porazu z 0:2, nekdanjemu evropskemu velikanu Laziu nudila dober odpor in imela tudi nekaj lepih priložnosti za zadetek.

Lazio je bil več pri žogi, tekmo pa sta odločila edina Lazieva strela v okvir vrat, ki sta tudi končala v mreži. Lazio je povedel v 31. minuti, ko je Brazilec Hernanes sprožil izjemno natančen strel s 30 metrov, svoje vodstvo pa podvojil v 59. minuti, ko je nemški veteran Miroslav Klose v svojem slogu zabil gol z glavo.

Tudi Mura je imela svoje priložnosti, po slabe pol ure igre pa bi lahko tudi povedla, vendar je Mate Eterović v kazenskem prostoru streljal mimo leve vratnice, v drugem polčasu pa se je pred gostujočim vratarjem znašel Damjan Bohar, vendar ustrelil točno v njega.

V 66. minuti so imeli gostitelji svojo drugo izjemno priložnost na tekmi, ko je Nusmir Fajić po napaki v obrambi Lazia sam prišel pred vratarja Marchettija, a je slednji žogo odbil, do nje je na robu kazenskega prostora prišel Bohar, a iz prve zgrešil.

Povratna tekma bo naslednji teden v Rimu, kjer Mura najverjetneje nima dosti možnosti za napredovanje v Evropsko ligo.

Evropska liga, 4. predkrog, prva tekma:
MURA - LAZIO 0:2 (0:1)
5.500; Hernanes 31., Klose 59.

Mura: Draković, Kramar (62./Sreš), Travner, Janža, Horvat, Buzeti, Vaš, Maruško, Bohar (86./Majer), Fajić, Eterović (78./Kouter).

Lazio: Marchetti, Konko, Biava, Dias, Cavanda, Mauri (71./Zarate), Hernanes (59./Lulić), Onazi, Ledesma, Candreva, Klose (83./Floccari).

Sodnik: Mark Courtney (Severna Irska)


Več v Šport