Branko Krajnc osvojil zlato in srebrno medaljo

Slovenci so dosegli izjemen uspeh, med 28 državami so osvojili skupno drugo mesto s 56 medaljami

Milan Belec, torek, 28. avgust 2012 ob 08:512
Branko Krajnc

Branko Krajnc

V Zagrebu se je pretekle dni odvijalo Evropsko prvenstvo transplantiranih in dializnih bolnikov na katerem je sodeloval tudi naš Künštni Prlek Branko Krajnc iz Cubra. Branka pozna veliko domačinov saj je njegov način življenja nekoliko drugačen. Sladkorna bolezen mu je onemogočila normalno življenje, zaradi tega je že tri leta dializni bolnik. Na dializo hodi trikrat tedensko po pet ur v bolnišnico Rakičan.

Da se da premagati tudi tako težko bolezen je vztrajni Branko dokazal že velikokrat, da bi lahko prejel darovano ledvico, je zanj pomembno, da je v dobri fizični in telesni kondiciji. Zaradi tega se je začel aktivno ukvarjati s športom - hitra hoja in tek. Skoraj vsak dan je prehodil pot od doma do Jeruzalema, velikokrat pa je bil tudi na raznih pohodih širom Slovenije.

Izpolnila se mu je velika želja, da se uspe kvalificirati na evropsko prvenstvo v Zagreb. Bil je izbran v Slovensko reprezentanco, katera se je udeležila prvenstva z 21 tekmovalci. Slovenci so dosegli izjemen uspeh, med 28 državami so osvojili skupno drugo mesto s 56 medaljami.

Branko je v kategoriji hitra hoja osvojil prvo mesto za kar je prejel zlato medaljo, v kategoriji tek na 1500 m pa je bil nagrajen s srebrno medaljo za osvojeno drugo mesto.

Prvenstvo je bilo organizacijsko na najvišjem nivoju. Tekmovalci imajo posebne zahteve saj so vezani tudi na medicinsko oskrbo med samim tekmovanjem, za kar so medicinski delavci poskrbeli na najboljši način. Tekmovalci imajo tudi poseben način prehrane, ki mora biti v okvirih določenih bolezni.

Presenečenje, katero so pripravili doma pa je bila posebna nagrada za našega Branka. Zbrali so se vsi najbližji, žena Suzana in hčerka Ines sta poskrbeli, da je bil sprejem nepozaben. Zbrani so se lahko poveselili z izjemnim športnikom in so mu vsi po vrsti čestitali.

Čeprav je šport s katerim se ukvarjajo bolniki v senci zdravih športnikov, so ti uspehi gotovo še več vredni, saj je potrebno za uspeh narediti veliko več. Dokazati sebi in drugim, da je šport pomemben za vsakega izmed nas. Bolniki so že tako in tako v ozadju a vedno znova dokazujejo da so pravi borci.


Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29