Peti Basket na placi z mednarodno udeležbo

Turnirja se je udeležilo 13 ekip, tudi ekipa iz Hrvaške

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. september 2012 ob 22:27
Basket na placi 2012

Basket na placi 2012

Kljub dežju je Basket na placi 2012 v svoji peti izvedbi v organizaciji Košarkarskega društva Ljutomer uspel zelo dobro. Turnirja, kateri je potekal v dvorani ŠIC Ljutomer, se je udeležilo kar 13 ekip, o kvaliteti turnirja pa priča tudi mednarodna udeležba, saj se je turnirja udeležila tudi ekipa iz Hrvaške.

Ekipe so po žrebu bile razvrščene v tri skupine, kjer so ekipe odigrale krog tekem po sistemu vsak z vsakim, napredovala pa sta po dve najboljši ekipi iz vsake skupine. Le-te ekipe so se združile v dve novi skupini, kjer smo po preostalih šestih tekmah dobili polfinalne pare.

Zmagovalec pete izvedbe turnirja je bila ekipa Čebelarstvo in turistična kmetija Šalamun Banovci v zasedbi Tomaž Novak, Andrej Mesarič, Samo Turk in Mitja Bek.

Drugo mesto so osvojili Partizani (Matevž Domajnko, Matevž Jakelj, Tomaž Črnjavič in Marijan Bilič), tretja pa je bila ekipa Vatreni (Dejan Zrna, Tomislav Magdalenič, Matej Žalig, Robert Novak).

Zmagovalec v metanju trojk je bil Miha Leben.

Končni vrstni red:
1. Čebelarstvo in turistična kmetija Šalamun Banovci
2. Partizani
3. Vatreni
4. Rudar

V ulični košarki so se merili tudi mladi košarkarji
Na tekmovanju v ulični košarki »Basket na placi«, so se med sabo že drugič pomerili tudi mladi košarkarji. Štiri ekipe, ki so nastopile, so najprej odigrale skupinski del (po sistemu vsak z vsakim), nato pa sta sledila polfinala, tekma za 3. mesto in finale.

Najboljšo ekipo so sestavljali Gašper Luka Pevec, Beno Lah in Luka Žnidarič, ki so v finalu premagali drugouvrščene Sandija Rudolfa, Žiga Žibrata, Kobeja Samake Kranjca in Jureta Rudolfa. Na tretjem mestu so bili Jaka Godec, Niko Lebar in Žiga Novak, na četrtem pa Patrik Topolnik, Alja Šmauc in Tomaž Sagaj. Prve tri ekipe so prejele tudi medalje in pokale.

Vse rezultate lahko preverite tukaj, več fotografij pa najdete tukaj.


Več v Šport