Na slavnostni seji občinskega sveta občine Križevci podelili priznanja

Slavnostni govornik je bil Borut Pahor

Prlekija-on.net, sobota, 8. september 2012 ob 12:40
Slavnostna seja občinskega sveta občine Križevci

Slavnostna seja občinskega sveta občine Križevci

Včeraj v popoldanskih urah je v Kulturnem domu v Križevci potekala 14. občinska seja občine Križevci. Po nagovoru povezovalke večera, Tjaše Kos, je zbrane v polni dvorani pozdravil župan, mag. Branko Belec.

Župan je podelil občinska priznanja, in sicer: Mirko Rajh iz Stare Nove vasi je prejel pisno priznanje za leto 2012 za dolgoletno ustvarjalno delo v gasilskem in športnem društvu, PGD Kokoriči za dolgoletno ustvarjalno delo, Beno Farkaš iz Vučje vasi za poživitev in urejanje naravnega okolja v vasi. Priznanje s plaketo in listino za leto 2012 je prejelo Društvo upokojencev Križevci ob 60-letnici uspešnega delovanja. Nekaj besed je vsem zbranim namenil še župan sosednje občine, Slavko Petovar.

Sporočilo kandidata za letošnje predsedniške volitve Boruta Pahorja je bilo, da bomo v naši državi uspešno šli naprej le, če bomo znali držati skupaj. Sebe vidi kot povezovalni člen med ljudstvom, vlado in državnim zborom. Predstavnik občine Komenda je ob koncu slavnostne seje poudaril uspešno sodelovanje med občinama in izročil simbolna darila (županu, mag. Branku Belecu knjigo, gasilcem zastavico).

Za glasbeni vložek so poskrbeli Maja Seršen in kvintet Aeternum.

Po seji je sledil koncert Pihalnega orkestra KD Ivan Kavčič Ljutomer, kjer nastopa šest domačinov: Marko Slavič, Matej in Uroš Kosi, Anže Ros, Tadeja Vrbnjak Zorman in Marjan Vaupotič. Pod dirigentskim vodstvom Simona Novaka smo v pol ure koncerta lahko prisluhnili zabavnemu glasbenemu programu ob katerem so dobro razpoloženi občani večkrat glasno zaploskali, najmljaši pa so zraven celo zaplesali.

Po koncertu je sledila še zabava s skupino Mambo Kings.


Več v Kultura in izobraževanje