Milica Makoter toži državo za pol milijona evrov

Makoterjeva toži državo in zahteva odškodnino za čas, ki ga je v času sojenja presedela za zapahi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. september 2012 ob 22:4616
Milica Makoter

Milica Makoter

Primer Makoter, eden izmed najbolj odmevnih in dolgotrajnih sodnih procesov v samostojni Sloveniji, je dobil epilog po osmih letih. Takrat je vrhovno sodišče znano prleško podjetnico Milico Makoter oprostilo vseh obtožb.

Milica Makoter je bila sprva nepravnomočno obsojena na 30 let zapora, zaradi domnevnega naročila umora svojega moža Janka Makoterja, a nato oproščena. Sedaj Makoterjeva toži državo in zahteva odškodnino za čas, ki ga je v času sojenja presedela za zapahi.

Država ji je kot odškodnino za 42 mesecev pripora sprva ponudila nekaj več kot 51 tisoč evrov, kar je zavrnila. Njeni odvetniki pa so nato decembra 2010 vložili tožbo, s katero zahtevajo dobrih 500 tisoč evrov odškodnine.

»Rekla bi, da ni denarja, s katerim bi mi kdo povrnil vse, kar sem morala pretrpeti v tem času, to je nekje 1300 dni. Odvetniki so šli na realno sliko in na osnovi realnih postavk pripravili to tožbo,« je za RTV Slovenija povedala Makoterjeva.

Makoterjeva na Cvenu še vedno vodi uspešno podjetje v katerem izdelujejo polietilenske vrečke in folije in zaposlujejo 130 ljudi. 70 odstotkov blaga izvozijo, njihova letna realizacija pa je 18 milijonov evrov ter veljajo za eno najuspešnejših prleških podjetij.


Več v Gospodarstvo