Paul vabi: »Kolesari z nami!«

Paul in Heidi Wadkin sta zapustila Anglijo, se ustalila na Krapju ter ustanovila podjetje Simply Cycling Slovenia (SCS)

Prlekija-on.net, četrtek, 13. september 2012 ob 14:31
Podjetje Simply Cycling Slovenia (SCS) vodi angleški par Paul in Heidi Wadkin, ki sta si pred petimi leti na Krapju uredila nov dom. Kolesarjenje je njuna strast in njun projekt ima podporo Agencije za razvoj Prlekije, podprto z vodilnim projektom Evropske unije.

Paulovo podjetje Simply Cycling Slovenia (SCS) ponuja pestro izbiro kolesarskih počitnic, kolesarskih izletov, tekmovalnih in dobrodelnih voženj v prelepi neokrnjeni pokrajini Pomurja, regiji v severovzhodni Sloveniji in južni Avstriji.

Paul Wadkin in njegova partnerka Heidi, sta se pred petimi leti odločila zapustiti Anglijo in se ustaliti v vasi Krapje pri Ljutomeru. Paulova energija in strast po kolesarjenju in slovenskem podeželju je brezmejna. V to smo se prepričali tudi mi.

"Eden od glavnih razlogov za izbiro tega dela Slovenije" pravi Paul "je, da je Slovenija zelo ekološko ozaveščena država. Zaradi omrežja številnih kolesarskih in stranskih poti je Pomurje že dalj časa priljubljen, vendar neokrnjen kraj za kolesarje, pohodnike in ljubitelje narave. "

"Naše kolesarske in izletniške poti so zmerne, seveda pa je za bolj izkušene kolesarje in tiste, ki iščejo večje izzive, omogočena izbira drugih poti. SCS kolesarske počitnice so primerne za večino starosti in sposobnosti, za družine, enostarševske družine, odrasle, skupine, pare in posameznike. "

"Zelo je dobrodošlo, da gostje pripeljejo lastna kolesa, lahko pa si izposodijo naša visoko kakovostna kolesa, ki so zelo dobro in redno vzdrževana. Na razpolago imamo tudi dve kolesarski prikolici za transport koles iz ali v kraj, iz katerega prihajajo naši gostje. Slednje je še posebej priljubljeno med skupinami iz Slovenije, ki prihajajo ob vikendih, ki jih oblikujemo posebej zanje z organizacijo piknika, degustacijo vin ipd."

"Cilj naših počitnic je," dodaja Heidi, "da poskrbimo za vse, vi pa se lahko sprostite in uživate v vašem tempu, prilagojenem kolesarjenju na svežem zraku in soncu".

Prijatelj, trgovec z umetninami in naravoslovec iz Edinburgha, Raymond Chaplin, je povzel vtise o naši deželi: "Pomurje obsega prelepo ravnino, posejano s kmetijskimi zemljišči, gozdovi, lepimi vasmi ter termalnimi kopališči, ki se na severovzhodu zliva v nežne gozdnate hribe narodnega parka Goričko. Deli ga reka Mura, na jugozahodu pa meji na gričevnato Prlekijo, znano po svojih vinogradih in kleteh. Čudovita pokrajina, narejena za kolesarjenje!"

Paul dodaja: "Zmeraj sem bil navdušen kolesar, ki je rad užival v priložnostih, ki jih nudi kolesarjenje kot rekreacija in sprostitev na svežem zraku. Rad imam svobodo, ki jo ponuja kolesarjenje v raziskovanju čudovite pokrajine, in uživam v opazovanju prostoživečih živali ter kulturne dediščine skozi letne čase. "

"Kolesarjenje je odličen način, da se sprostite: spodbuja sproščanje endorfinov, naravnih snovi za dobro počutje, zato predstavlja idealen dopust in prostočasno aktivnost."

"Potrebovala sva pet let, da sva ustvarila Simply Cycling Slovenia. Osvojiti sem moral lokalno slovensko narečje, spoznati mnogo ljudi ter s svojimi prijatelji in družino prekolesariti celotno regijo in še dlje. Za pripravo in razvoj kolesarskih poti smo prekolesarili več tisoč kilometrov, raziskovali ceste in stranske poti, vasi in mesta, sočasno smo preverjali in posodabljali nastanitvene zmogljivosti ter zanimivosti ob poti."

"To je naša druga poslovna sezona. Do sedaj smo naredili velik napredek pri razvoju novih poti in dejavnosti, kot so družabni dnevi in izleti za podjetja, povezali smo se z drugimi podjetji, ki se ukvarjajo s turizmom, kot so Hotel Bioterme Mala Nedelja, od koder organiziramo dnevne kolesarske izlete. Eden izmed najbolj priljubljenih je izlet na Otok Ljubezni s svojim brodom čez Muro."

"Nikoli ne bi prišli tako daleč," pravi Paul, "če ne bi bili deležni finančne pomoči in spodbude iz EEC vodilnega programa, speljanega s strani lokalne razvojne agencije Prlekija. Pomoč resnično cenimo, ker ne pomaga le nam, temveč tudi podjetjem iz celotne regije. Z našo spletno stranjo www.simplycyclingslovenia.com privabljamo obiskovalce ne samo iz Evrope, temveč iz celotnega sveta."

S Paulom Wadkinom v SCS lahko stopite v stik na naslednji način:

E-pošta: info@simplycyclingslovenia.com
Tel: 00 386 25 848 892 (če kličete izven Slovenije)
025 848 892 (če kličete iz notranjosti Slovenije)
Številka mobilnega telefona: 00 386 51 497 735 (Paul Wadkin)
Naslov: Krapje 4, 9241 Veržej, Ljutomer, Slovenija.
www.simplycyclingslovenia.com


Več v Šport