Otroka v Ljutomeru nista bila ugrabljena

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da otroka nista ugrabljena, saj je oba otroka odpeljala njuna mati, ki se je pred časom odselila od partnerja

Prlekija-on.net, četrtek, 13. september 2012 ob 18:1610
Policija

Policija

Ker so nekateri lokalni mediji danes poročali o ugrabitvi dveh otrok v Ljutomeru, so iz policije posredovali pojasnilo.

Danes ob 9.50 uri je OKC PU Murska Sobota sprejel obvestilo iz OŠ Ljutomer, da so pred nekaj minutami neznanci na njihovi OŠ ugrabili učenko 2. razreda in jo odpeljali. Prijaviteljica je policistom sporočila tudi osebni opis storilcev, znamko in registrsko številko osebnega avtomobila, s katerim so se odpeljali.

Ob 9.52 uri so policisti sprejeli obvestilo, da je verjetno mati iz vrtca v Gresovščaku odpeljala svojega 4-letnega otroka.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da otroka nista ugrabljena, saj je oba otroka odpeljala njuna mati, ki se je pred časom odselila od partnerja. Pri današnjem dejanju sta jo v OŠ oz. v vrtcu spremljala tudi njen oče in še eden moški.

Ker starša otrok še nimata sodbe sodišča, s katero bi bilo dodeljeno skrbništvo nad otrokoma, policija nima pravne podlage za ukrepanje. O obeh današnjih dogodkih je policija s posebnim poročilom obvestila CSD v Ljutomeru in CSD v Kamniku.


Več v Črna kronika