Brigita Brezovac na treningu v Ljutomeru

Brigita Brezovac se intenzivno pripravlja za nastop na mednarodnem bodybuilding tekmovanju Ms. Olympia, ki bo konec septembra v Las Vegasu v ZDA

Prlekija-on.net, torek, 18. september 2012 ob 12:342
Brigita Brezovac

Brigita Brezovac

V nedeljo se je v ljutomerskem fitnesu Fitness Extreme na treningu ustavila profesionalna bodybuilderka Brigita Brezovac, ki se te dni intenzivno pripravlja za nastop na mednarodnem bodybuilding tekmovanju Ms. Olympia, ki bo konec septembra v Las Vegasu v ZDA.

Brigita, ki prihaja iz Ljutomera, se je s fitnesom pričela ukvarjati ravno v Fitness Extreme v Ljutomeru, sedaj pa že desetletje živi v Mariboru. Brigito je na treningu v Ljutomeru spremljal njen trener in mož Zmago Karner, ki jo je tudi navdušil za tekmovalni bodybuilding. Brigita je edina profesionalna ženska bodybuilderka v Sloveniji in tudi najuspešnejša slovenska bodybuilderka vseh časov.

Že v petek se odpravlja v Združene države Amerike, kjer bo na tekmovanju Ms. Olympia nastopila med najboljšimi profesionalnimi bodybuilderkami na svetu. Za nastop na Ms. Olympia, se tekmovalke skozi leto morajo kvalificirati na tekmovanjih Pro grand prix, ki jih je vsako leto pet, najboljše na vsakem pa si zagotovijo nastop na finalnem tekmovanju Ms. Olympia. Letos je na tekmovanje kvalificiranih 14 tekmovalk, Brigita pa je ena izmed treh, ki prihajajo iz Evrope.

Kot profesionalka je debitirala junija 2010, ko je na tekmovanju Tampa Pro tudi zmagala. Teden dni kasneje je dobila še tekmovanje Europa Battle of Champions v Hartfordu. Takrat so se ji uresničile sanje, saj se je kvalificirala za nastop na tekmovanje Ms. Olympia, kjer je kot edina predstavnica stare celine zasedla 10. mesto, lani pa je na tem tekmovanju bila celo tretja.

Ms. Olympia velja za najprestižnejši naslov v svetu ženskega bodybuilderstva in poteka vsako leto v Las Vegasu v sklopu Olympia vikenda, pripravlja pa ga Mednarodno združenje bodybuilderjev (IFBB). Moška konkurenca nastopa v tekmovanju Mr. Olympia, kjer si je med drugim sedemkrat ta naslov prislužil filmski zvezdnik in poznejši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger.

Spodaj si v videu in na fotografijah lahko ogledate del njenega treninga v Ljutomeru.


Več v Šport