TOP-GUN uspešni na evropskem prvenstvu

Na evropskem prvenstvu je moška ekipa v EVRO KUPU osvojila drugo mesto, ženska pa tretje

Prlekija-on.net, četrtek, 20. september 2012 ob 09:561
TOP-GUN uspešni na evropskem prvenstvu

TOP-GUN uspešni na evropskem prvenstvu

Minuli konec tedna je v športni dvorani pri zdravilišču Olimje v Podčetrtku potekalo Evropsko prvenstvo v pikadu, kjer je nastopila tudi ekipa TOP-GUN iz Grlave.

Po letošnjih uspehih ekip, ko sta tako ženska kot moška ekipa osvojili naslov državnih prvakov, se je zgodba o uspehu ekip nadaljevala tudi na EP. Tam je namreč moška ekipa v EVRO KUPU osvojila drugo mesto, ženska pa tretje.

V moški ekipi so nastopali, kapetan Darko Marinič in igralci Matjaž Feguš, Dani Slana, Ludvik Kirali, Miro Vaupotič, Mirko Čeh, Ladislav Voroš in Drago Šnajder. Poudariti je potrebno, da v ekipi nista mogla nastopati Andrej Gorjak in Leon Mertuk, ki sta igrala v reprezentanci Slovenije, ki je končno po petih letih drugih in tretjih mest osvojila naslov evropskega prvaka.

To je uspelo tudi ženski reprezentanci, ki je prav tako osvojila naslov evropskega prvaka in igralka TOP-GUN Mojca Mužič je bila razglašena za najboljšo igralko v absolutni konkurenci.

V ženski ekipi so nastopile Lila Copot, Andreja Kavčič, Mojca Škafar, Simona Durič, Suzana Zadravec, Joža Gajži in Iris Furjan.

Igralka Lila Copot je v paru z Mojco Mužič osvojila naslov evropskega prvaka v dvojicah, Mojca Škafar pa četrto mesto v disciplini 501.

Igralci in igralke ekipe TOP-GUN so cenjeni in spoštovani v Evropi in kot zaščitni znak slovenskih klubov na teh tekmovanjih, tako da upravičeno pričakujejo, da bodo vsaj nekaj bolj cenjeni tudi doma v Ljutomeru, katerega tako uspešno zastopajo in predstavljajo tako doma, kot tudi na vseh teh prvenstvih, ki se jih udeležujejo že od leta 1999.

Tako reprezentance kot obe ekipi TOP-GUN so se uvrstile na SP za naslednje leto.


Več v Šport