Napovednik filmov ob koncu tedna

Za vas smo pripravili nekaj napovedi filmov, ki bodo na televiziji ta konec tedna, v petek, soboto in nedeljo

Marko Stojiljković, četrtek, 20. september 2012 ob 15:431
Filme si lahko ogledate v družbi ali sami

Filme si lahko ogledate v družbi ali sami

Pred nami je spet vikend, čas za oddih in počitek, zato bo marsikdo želel večere preživeti tudi pred televizijskimi zasloni. Za vas smo tako spet pripravili nekaj napovedi filmov, ki bodo na televiziji ta konec tedna, v petek, soboto in nedeljo. Morda se boste na podlagi pregleda lažje odločili, kateri film si ogledati v družbi ali pa tudi sami.

Sleepy Hollow (ZDA, 1999), horor/triler
TV Pink 3, petek 21.09. 21:50 h
Igrajo: Johnny Deep, Christina Ricci, Miranda Richardson
Scenarij: Andrew Kevin Walker
Režija: Tim Burton

Mojster fantazijskih grozljivk Tim Burton je takrat uresničil ameriško legendo o brezglavemu jezdecu, ki je strašil v vasici Sleepy Hollow v 18. stoletju. Policist iz New Yorka Ichabod Crane (Johnny Depp) je poslan v Sleepy Hollow, kjer naj bi pojasnil skrivnost bizarnih umorov. Ichabod verjame v znanost, zato se mu zgodbe domačinov o brezglavem jezdecu zdijo povsem absurdne. Kljub vsemu mora zbrati ves pogum, da odide v bližnji gozd, kjer so bila odkrita obglavljena trupla. Na poti iskanja resnice pa se mu pridružita nekoliko skrivnostna Katrina Van Tassle (Christina Ricci) in mladi sin ene od žrtev. Toda Ichabodovo prepričanje je močno omajano, ko na lastne oči vidi in sreča brezglavega jezdeca, kateremu zvedavi tujci niso niti najmanj všeč.


Animal Kingdom (Avstralija, 2010), kriminalistična drama
TV Slo 2, petek 21.09. 22:15 h
Igrajo: Guy Pearce, Ben Mendelsohn, Joel Edgerton
Scenarij in režija: David Michôd

V Melbournu je napetost med zločinci in policijskimi odpadniki tik pred izbruhom. Bratje Cody, oborožena tolpa roparjev, se pripravljajo na sprejem nečaka Josha v svoj krog. Zadržanemu 17-letniku je zaradi mamil umrla mama in zanj skrbi babica. Raziskava dvojnega umora v pripoved vključi detektiva Leckieja, človeka ki poskuša stvari reševati bolj človeško in predvsem bolj zakonito. Leckie poskuša storiti vse, kar je v njegovi moči, da bi obvaroval Josha, za katerega je sprva mislil, da je tipičen predstavnik družine Cody, potem pa postopoma dojel, da je Josh pošten mladenič, ki enostavno ni imel izbire in je še vedno nima. Eden najbolj razvpitih avstralskih filmov zadnjih let je bil prava festivalska uspešnica. Med kopico zasluženih nagrad najbolj izstopa velika nagrada žirije v Sundanceu leta 2010.


I Am Legend (ZDA, 2007), znanstvenofantastični
Pop TV, sobota 22.09. 22:05 h
Igrajo: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan, Salli Richardson, Willow Smith
Scenarij: Mark Protosevich, Akiva Goldsman
Režija: Francis Lawrence

Robert Neville (Will Smith) je znanstvenik, ki ni bil sposoben ustaviti grozljivega virusa, na katerega ni bil imun nihče, razen njega. Neville je edini preživeli prebivalec New Yorka in morda celo celega sveta. Že tri leta si vsak dan prizadeva, da bi prek radia vzpostavil stik s kom, ki morda sameva na drugem koncu sveta. Toda Neville ni sam. Okuženi mutanti so povsod, le da se skrivajo pred Nevillom in na skrivaj spremljajo vsak njegov korak. Ta film je remake filma iz leta 1971, prirejen po popularnem romanu Richarda Mathesona. Will Smith je odigral eno izmed najboljših svojih vlog.


A Bronx Tale (ZDA, 1993), kriminalistična drama
Pop TV, sobota 22.09. 00:00 h
Igrajo: Robert De Niro, Chazz Palminteri, Francis Capra, Lillo Brancato, Taral Hicks, Joe Pesci
Scenarij: Chazz Palminteri
Režija: Robert De Niro

Calogero je devetletni deček. Njegov oče Lorenzo (Robert De Niro) je pošten in priljubljen človek. Kljub očetovemu trudu pa se Calogero spoprijatelji s fanti z ulice. Ko je Calogero nekoč edina priča umora, ki ga zakrivi mafijec Sonny (Chazz Palminteri), to dejstvo zamolči. Lorenzo prepričuje sina, da vsa pozornost soseske do Sonnyja izvira iz strahu, ne iz spoštovanja. Calogero odrašča in postane rasistični razgrajač, hkrati pa se zaljubi v temnopolto dekle Jane. Iz zmedene situacije mu pomaga prav Sonny. Od dveh popolnoma različnih oseb, očeta in Sonnyja, Calogero dobi najbolj poučne lekcije za življenje. Film je posnet po avtobiografski drami znanega igralca Chazza Palminterija, in tudi režiserski prvenec Roberta De Nira. Prikazuje eno toplo zgodbo o odraščanju v revni newyorški soseski Bronxu.


Revolutionary Road (ZDA, 2008), drama
Pop TV, nedelja 23.09. 21:55 h
Igrajo:  Leonardo DiCaprio, Kate Winslet
Scenarij: Justin Haythe
Režija: Sam Mendes

Leto 1955. Frank in April Wheeler po sedmih letih zakona z dvema otrokoma živita na videz popolno življenje v hišici v newyorškem predmestju. Frank se vsak dan vozi v New York, kjer opravlja dolgočasno pisarniško delo, April pa ostaja doma kot gospodinja. Vendarle nista srečna v tem, kar počneta. April si je vedno želela postati igralka; Frank pa sovraži svojo službo, obenem pa ne ve, kaj si v resnici sploh želi. April mu nekega dne predlaga, da se preselijo v Pariz. Medtem ko si bo ona našla službo tajnice v mednarodni organizaciji, bo Frank imel na voljo dovolj prostega časa, da se spozna in prepozna svojo strast. S tem se Wheelerjeva znajdeta na popolnoma novih in neutrjenih poteh, ki temeljito pretresejo njun odnos. Četrti film "Oscarovca" Sama Mendesa (American Beuty) predvsem govori o nemogočnosti sprememb konservativne vzgoje. Najbolj ironičen trenutek filma je izbira Leonarda DiCapria in Kate Winslet, ljubimcev iz filma Titanik za vloge zakoncev čigar zakon je na preizkušnjah.


Savior (ZDA, Francija, Srbija, Bosna, 1998), vojna drama
Tv Pink 3, nedelja 23.09. 23:00 h
Igrajo: Dennis Quaid, Nastassja Kinski, Pascal Rollin, Nataša Ninković, Sergej Trifunović
Scenarij: Robert Orr
Režija: Predrag Antonijević

Resnična zgodba o plačancu v vojni v Bosni, čigar ženo in sina so ubili v terorističnih napadih. Plačanec francoske Legije tujcev reši nosečo žensko pred vojakom, ki jo je brcal v trebuh in le-tega ubije. Vsi trije so zaradi umora na begu in poskušajo pobegniti iz države. Plačenec tudi spozna celotno grozljivost vojne v Bosni in skuša znova najti človeštvo v sebi. Ta pretresljiva vojna drama je le en od redkih filmov, kateri vojno v Bosni tretira realistično, precej krvavo, brez romantike. Čeprav je dobil zelo dobre kritike na festivalih, ga je zelo malo obiskovalcev kina sploh videlo. Ni za otroke in mladostnike.


Več v Glasba in film