Deset let podjetja Cleangrad

Podjetje Cleangrad d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2002, danes pa zaposluje skupaj 50 ljudi

Prlekija-on.net, nedelja, 23. september 2012 ob 10:52
Olga Karba in Jernej Zupančič

Olga Karba in Jernej Zupančič

V petek, 21. septembra, je podjetje Cleangrad d.o.o. v Ljutomeru odprlo nove proizvodne prostore ter proslavilo deseto obletnico uspešnega delovanja.

Podjetje Cleangrad d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2002. Takrat je bilo zaposlenih 10 ljudi, prostore pa so imeli najete na Ulici Rada Pušenjaka 1, blizu današnje lokacije. Relativno hitro so postali vodilno podjetje za opremljanje čistih prostorov na območju bivše Jugoslavije, predvsem v Srbiji. Že pred vstopom Slovenije v EU pa so se zavedali, da morajo svoje poslovanje razširiti na evropski trg in tako projekt za projektom osvajali predvsem na tržiščih v Belgiji in tudi sosednji Avstriji. Danes Cleangrad zaposluje skupaj 50 ljudi.

"Naš sistem Čistih prostorov smo vseh teh 10 let nadgrajevali, izboljševali, razvijali in izumljali nove rešitve in tudi to je pripomoglo ne samo k rasti podjetja, ampak tudi k temu, da se naši stari kupci vedno z veseljem vračajo k nam. Naši čisti prostori so tako uspešno inštalirani v 14. evropskih državah," je med drugim dejal direktor podjetja, Jernej Zupančič.

Dodal je še, da so z investicijo v moderno tehnologijo in s celovito obnovo opuščene zgradbe nekdanjega podjetja Mura, pridobili potreben prostor za nadaljnji razvoj in rast podjetja.

"Hkrati pa smo nase prevzeli odgovornost in pogum za nadaljnjo rast. In danes nismo samo ponosni na Cleangrad, temveč tudi na Prlekijo in Ljutomer. Zastavili smo si visoke cilje in skupaj z vami sodelavci, klienti, partnerji, smo prepričani, da jih bomo tudi v naslednjih 10 letih dosegli," še je povedal Zupančič.

Zbrane je nagovorila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je med drugim dejala: "Ob današnjem praznovanju prvih deset let rasti vašega podjetja, nismo le resnično in upravičeno veseli, da ste dosegli spoštovanje v domačem merilu ter uspeli v prizadevanjih za prodor in uveljavitev na mednarodnih trgih. Obenem smo izjemno ponosni, ker ste vse uspehe dosegli v skladu z najboljšimi prleškimi odlikami in vrednotami - delo ste opravili marljivo in pošteno, ustvarili ste izdelke izjemne kakovosti in niste se pretirano hvalili na poti do zastavljenih rezultatov."

"Smer v katero gre Cleangrad, je zelo skladna z novimi usmeritvami, ki bodo tudi Ljutomeru prinesle večje uspehe. To je smer ustvarjanja dodane vrednosti in konkurenčnih prednosti, ki krepijo samozavest za preboj na novih področjih. Samozavest pri privabljanju novih visoko tehnoloških podjetij, na razvoju zelenih energij in delovnih mest ter na krepitvi starih tradicij skozi nov pogled na turizem," je še dejala županja.

Županja je ob tej priložnosti direktorju podelila sliko Ljutomera kot zahvalo za uspešno delo.


Več v Gospodarstvo