Zasežene cigarete, foto: PUMS

Zasežene cigarete, foto: PUMS

V nedeljo, 23. septembra, okoli 17. ure, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Murska Sobota na avtocestnem počivališču Murska Sobota - sever kontrolirali voznika, ki je vozil terenski avtomobil Toyota, tip Land Cruiser.


Voznik se je izkazal z diplomatskim potnim listom Demokratične republike Kongo. Policisti so v postopku ugotovili, da je diplomatski potni list prenarejen (zamenjana fotografija), ponarejeno pa je bilo tudi prometno dovoljenje in registrske tablice, ki so bile nameščene na avtomobilu. Ugotovili so, da je avtomobil vozil 42-letni državljan Ukrajine.

V nadaljevanju so carinski delavci ob prisotnosti policistov opravili pregled terenskega vozila, kjer je bilo najdeno 1.350 zavitkov cigaret (»štek«). Vrednost najdenih cigaret po nestrokovni oceni znaša okoli 40.000 evrov.

Ker tujec v postopku ni upošteval zakonitih ukazov pooblaščenih uradnih oseb, so bila zoper njega uporabljena tudi prisilna sredstva.

Zaradi tihotapstva cigaret in ponarejanja listin bodo policisti lažnega diplomata kazensko ovadili.

Morda vas zanima tudi

Komentarji (2)

Lokalni komentarji so bili aktivni do decembra 2016. Od takrat naprej je možno komentirati le še preko Facebooka.
 1. pravični
  ponedeljek, 24. september 2012 ob 11:47

  BRAVO POLICIJA ! To ja Ploskač

  Škoda, ker nimamo več miličnikov. Žalosten

  To bi pendreki zapeli. To ja

  Zapleniti tudi vozilo. To ja

  Tipa kaznovati z družbenokoristnim delom. To ja

  Čiščenje jarkov, urejanje, zelenic, čiščenje snega. To ja

  Na hrbet mu dati napis LOPOV! Jaaa Hihihi Zloba Hahaha 2. Legionar
  torek, 25. september 2012 ob 14:31

  To gamad smo si sami nakopali z vstopom v EU, ter s to toliko opevano globalizacijo. Vso to ukrajinsko kriminaliteto ter madžarsko in romunsko lopovščino z vso ciganarijo vred, ki vsakodnevno prečka našo državo in zganja kriminal ter tihotapi vse mogoče.

Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.