Trčila v dva otroka

Po trčenju sta otroka padla po vozišču in se pri tem lažje telesno poškodovala

Prlekija-on.net, četrtek, 27. september 2012 ob 17:581
Policija

Policija

Danes okoli 14.30 ure, se je v Beltincih na prehodu za pešce in kolesarje zaradi odvzema prednosti zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila lažje telesno poškodovana dva otroka.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 49-letna voznica osebnega avtomobila VW Polo peljala po Panonski ulici v Beltincih. Ko je pripeljala do zaznamovanega prehoda za pešce, sta z njene desne strani s kolesom prečkala prehod za pešce in kolesarje 11-letna deklica in 9-letni deček (deklica, ki je vozila kolo, je na prtljažniku kolesa peljala fantka). Nobeden otrok med vožnjo ni imel zaščitne kolesarske čelade.

Voznica, ki je spregledala otroka na prehodu, avtomobila pred prehodom ni zaustavila in je zaradi tega trčila v kolo, s katerim sta se otroka peljala.

Po trčenju sta otroka padla po vozišču in se pri tem lažje telesno poškodovala. Z reševalnim avtomobilom sta bila prepeljana v soboško bolnišnico, kjer so jima nudili zdravniško oskrbo.

Nasvet policije:
Zakon veleva, da morajo imeti otroci do 14. leta med vožnjo kolesa na glavi ustrezno pripeto zaščitno kolesarsko čelado. Enako velja tudi takrat, kadar se vozijo na kolesu kot potniki.

Starši! Poskrbite, da bodo otroci med kolesarjenjem uporabljali zaščitno kolesarsko čelado.

pravični četrtek, 27. september 2012 ob 23:17

Čelada gor ali dol. Mislec

Preprečujmo nesreče. To ja

Zadnje čase vidim čedalje več žensk, ki ful noro vozijo. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hudi

Za piko na i pa še z levo roko drži telefon na desnem ušesu. Hjooj Hjooj Hjooj



Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika