Konec tedna je tu in z njim TV napovednik

Za vas smo pripravili nekaj napovedi filmov, ki bodo na televiziji ta konec tedna, v petek, soboto in nedeljo

Marko Stojiljković, petek, 28. september 2012 ob 12:42
Filme si lahko ogledate v družbi ali sami

Filme si lahko ogledate v družbi ali sami

Pred nami je konec tedna, zato smo spet pripravili kratek napovednik zanimivih filmov petka, sobote in nedelje. Morda se boste na podlagi pregleda lažje odločili, kateri film si ogledati, če boste večere preživeli doma.

Bend It Like Beckham (Velika Britanija, Nemčija, ZDA, 2002), komedija/drama
TV Pink 3, petek 28.09. 20:00h
Igrajo: Parminder Nagra, Keira Knightley, Jonathan Rhys Meyers
Scenarij: Guljit Bindra, Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges
Režija:  Gurinder Chadha

Indijska družina, ki živi v Londonu, skuša svoji hčeri vzgojiti v tradicionalnem duhu. Z mlajšo Jess imajo precej težav. Kljub temu, da je zgledna učenka in dobra hči, ima skrito strast, ki preraste v pravo dogodovščino - zelo rada igra nogomet. Žogo brca kot David Beckham, zato se pridruži ženskemu nogometnemu klubu, kar pa staršem ravno ni po godu. Film je bil prikazan na Sundance festivalu, največjem festivalu neodvisnega filma in je bil veliki filmski hit v tem času.


Surveillance (ZDA, Kanada, Nemčija, 2008), kriminalistična drama
TV Slo 2, petek 28.09. 22:05h
Igrajo: Bill Pullman, Julia Ormond, Michael Ironside, Caroline Aaron, Pell James
Scnarij: Jennifer Chambers Lynch, Kent Harper
Režija: Jennifer Chambers Lynch

V zakotno podeželsko ameriško mesto se pripeljeta moški in ženska v črnem, agenta FBI. Prišla sta raziskovati množični umor družine iz okolice. Na policijski postaji v različne sobe zapreta tri ključne priče – policaja, narkomanko in osemletno deklico in se lotita navzkrižnega zasliševanja. Zgodbe vseh treh se zelo razlikujejo, ampak počasi se jima le sestavi cela slika. Izjemno napet in odlično režiran film je podpisala hčerka znanega režiserja Davida Lyncha.


Good Will Hunting (ZDA, 1997), drama
TV Slo 1, sobota 29.09. 21:35h
Igrajo: Robin Williams, Matt Damon, Minnie Driver, Ben Affleck, Stellan Skarsgard
Scenarij: Matt Damon, Ben Affleck
Režija: Gus Van Sant

Will Hunting (Matt Damon) je problematičen mladenič, vendar je zelo inteligenten. Na fakulteti je zaposlen kot hišnik... Nekega dne profesor matematike postavi svojim študentom izjemno težek problem in Will ga anonimno reši. Profesor mu postavi ultimat; če noče v zapor, mora postati njegov učenec. Šolskega psihologa pa mora prepričati, da bo obvladal svoj uporniški temperament… Film je leta 1998 prejel dva oskarja; Robin Williams za najboljšo stransko vlogo, Matt Damon in Ben Affleck pa oskarja za najboljši scenarij in kup nagrad na festivalih. Film je tudi Damona in Afflecka lansiral med največje hollywoodske zvezdnike.


Carlito's Way (ZDA, 1993), kriminalistična drama
Pop TV, sobota 29.09. 21:45h
Igrajo: Al Pacino, Sean Penn, Penelope Ann Miller, John Leguizamo
Scenarij: David Koepp
Režija: Brian De Palma

Po več letih v zaporu, se mafijec Carlito Brigante (Al Pacino) vrača v New York z namero, da se izogne kriminalu in da privarčuje dovolj denarja, da bi odšel na rajski otok. Drugi pa imejo drugačne načrte z njim, predvsem njegov odvetnik (Sean Penn). Carlito bo spoznal, da stare navade težko zamrejo. Film je poln sijajnih vlog, dialogov in monologov, napet z akcijo in z atmosfero New Yorka v disco eri. Pacino in Penn posebej briljirata, De Palma pa je še enkrat dokazal da je mojster režije.


The Devil Wears Prada (ZDA, 2006), ljubezenska komedija
Pop TV, nedelja 30.09. 20:00h
Igrajo: Meryl Streep, Anne Hathaway, Stanley Tucci, Emily Blunt
Scenarij: Aline Brosh McKenna
Režija: David Frankel

Andy Sachs (Anne Hathaway) je mlada novinarka s podeželja, ki se preseli v New York in zaprosi za delo pri reviji Runway, najprestižnejši modni reviji v ZDA. Čeprav se Andy ne spozna na modo, je to edina revija, ki ponuja novo delovno mesto, in sicer mesto druge pomočnice urednice Mirande Priestly (Meryl Streep). Andy službo z veseljem sprejme, a obenem kar hitro spozna, da je Miranda diva brez primere ter da se za njenim bleščečim videzom in zahtevno naravo skriva osamljena ženska. Meryl Streep si je res težko zamisliti v takšni vlogi kot je v tem filmu, ki je leta 2006 bil velika uspešnica v kino dvoranah.


The Running Man (ZDA, 1987), znanstvena fantastika
TV Pink 3, nedelja 30.09. 23:25h
Igrajo: Arnold Schwarzenegger, Maria Conchita Alonso, Yaphet Kotto
Scenarij: Steven E. de Souza
Režija: Paul Michael Glaser

V totalitarni družbi je Ben Richards (Arnold Schwrzenegger) policist, ki ga po krivem obtožijo za pokol. Poslan je v zapor iz katerega pobegne z nekaterimi drugimi sojetniki. Poskuša pobegniti, ampak ženska, ki jo je vključil v svoj načrt, ga preda oblastem. Edina priložnost da si izbori svobodo je reality show The Running Man v katerem obsojeni kriminalci dobijo priložnost, da bežijo na svobodo, vendar morajo uiti zasledovalcem, ki jih lovijo in pobijajo na grozljive načine. Film je posnet po romanu kultnega avtora grozljivk Stephena Kinga.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Glasba in film