Sedmič medgeneracijski pohod po Radencih

Okrog 100 pohodnikov ob Svetovnem dnevu turizma

Filip Matko, petek, 28. september 2012 ob 12:15
Zabava ob zvokih harmonike

Zabava ob zvokih harmonike

Društvo upokojencev Radenci je ob soorganizatorju Zavodu za turizem in šport Radenci zainteresiralo skoraj 100 pohodnikov za poldrugo uro pohoda po Radencih ob letošnjem Svetovnem dnevu turizma, ki je 27. septembra potekal pod geslom »Turizem in trajnostna energija«.

Tako so se tega dne pred turistično pisarno na avtobusnem postajališču v središču Radenec že na sedmem medgeneracijskem pohodu zbrali udeleženci rekreacije iz vrtca, osnovne in srednje šole ter dijaškega doma, Mladinskega društva Vrelec, Turističnega društva, DOSOR-ja (Doma starejših občanov Radenci), krajevne organizacije za negovanje vrednot NOB, bivalne enote Hrastovec in drugi, še posebej razveseljivo pa je bilo, da je na pohod prišla kar trideseterica gostov Zdravilišča Radenci iz Rusije, ki tukaj preživljajo svoje dneve rehabilitacije.

Vse sta ob začetku pohoda pozdravili Sonja Kreslin iz Zavoda turizem in šport ter Marija Erveš, podpredsednica Društva upokojencev Radenci. Pot je vse najprej vodila v radenski park, ki ga je pred leti opustošila ujma, ko je orkanski veter podrl drevesa in lepoto parka prepolovil. Ob izredno dobrem razumevanju in sodelovanju treh (Občina Radenci, Zdravilišče Radenci in Radenska) je prišlo do revitalizacijskega načrta in v parku so že posajeni novi trije borovci in devet rdečih javorjev (slednje so ob zadnjem svojem srečanju posadili gasilci). Od novega borovega trojčka je pot pohodnike vodila do kapelice svete Ane, nato pa dalje do Zdravilnega vrelca. Ves čas je o znamenitostih ob poti pripovedoval udeležencem pohoda Andrej Horvat iz Zavoda za turizem in šport. Naslednja postaja je bila degustacija vode Železnega vrelca, ki leži pod strnjenim naseljem hiš ob Murski ulici. Od tam pa se je krenilo na cilj, k Lovskemu domu (nekoč znano gostišče Jež). Tam je vse ob vhodu v gozdiček s harmoniko pričakal Stanko Ilješ in zaslišala se je glasna pesem pohodnikov, od najmlajših do najstarejših: »Naša četica koraka…« Pri Lovskem domu se je vsem pohodnikom za udeležbo zahvalila predsednica Društva upokojencev Radenci, Jelka Hribar, sledila sta pogostitev in druženje ob glasbi, pa še zaplesali so nekateri. Poskrbljeno pa je bilo tudi za medgeneracijsko delavnico z vsemi risarskimi pripomočki.


Več v Šport