Pridobljena nepovratna sredstva za ureditev vaško gasilskih domov

Občina Ljutomer je s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, prejela Odločbo o pravici do nepovratnih sredstev v višini 67.437,89 evrov

Prlekija-on.net, sobota, 29. september 2012 ob 09:021
Občina Ljutomer je pridobila nepovratna sredstva za ureditev vaško gasilskih domov

Občina Ljutomer je pridobila nepovratna sredstva za ureditev vaško gasilskih domov

Občina Ljutomer je v letos februarja podala vlogo na sedmi javni razpis Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev iz naslova ukrepa 322 Obnova in razvoj vasi. Prijavila je projekt »Ureditev vaško gasilskih domov v Občini Ljutomer«.

Vse zahtevane pogoje objavljenega razpisa (urejeno lastništvo, ustrezna gradbena in uporabna dovoljenja) je uspelo zagotoviti petim prostovoljnim gasilskim društvom: Cezanjevci, Cven, Precetinci, Radomerje in Radoslavci.

V mesecu septembru 2012 je Občina Ljutomer s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, prejela Odločbo o pravici do nepovratnih sredstev v višini 67.437,89 evrov. Projekt bo sofinanciran s strani Občine Ljutomer in vseh petih prostovoljnih gasilskih društev, ki so bila navedena v prijavi.

V okviru izvedbe projekta se bodo na objektih vaško gasilskih domov izvajala krovska dela, kleparska, rušitvena, tesarska, fasaderska, mizarska, parketarska in pleskarska dela.

Občina Ljutomer je kot prijavitelj in nosilec projekta že pristopila k izvajanju postopkov javnega naročanja za izbiro izvajalca del, tako da bo izvajalec del izbran še v letu 2012.


Več v Gospodarstvo