Nagradna ekskurzija Gimnazije Ormož je dijake popeljala v Švico

15 dijakov je kot nagrado za svoje uspehe in trud na različnih področjih prejelo nagradno ekskurzijo Švica ekspress

Sara Munda, torek, 2. oktober 2012 ob 16:59
Dijaki ormoške gimnazije v Švici

Dijaki ormoške gimnazije v Švici

Ormoška gimnazija že tretjo leto zapored nagrajuje najbolj aktivne dijake na gimnaziji. Na začetku novega šolskega leta je skupina 15 dijakov kot nagrado za svoje uspehe in trud na različnih področjih prejela nagradno ekskurzijo Švica ekspress, ki je financirana s strani občine. Za dva dneva, od 28. do 30. septembra, smo tako skupaj s turistično agencijo Palma spoznavali lepote Švice.

Po dolgi, enajsturni, nočni vožnji smo prispeli na naš prvi začrtan cilj. Z dežniki v rokah smo si najprej ogledali največje švicarske mesto Zürich, ki slovi po najboljši kvaliteti življenja na svetu. Standard življenja je pogojen s cenami v trgovinah, zato smo večino časa le pohajkovali po mestu in opazovali izložbe. Sprehod po mestu je zajemal tudi ogled romanske stolnice s kipom sv. Karla Velikega, mestno hišo in ostale mestne znamenitosti.

Zatem smo se odpeljali do Renskih slapov, ki so največji in najbolj vodnati slapovi v Evropi. Moč vode smo na lastni koži okusili, ko smo se do slapa popeljali z ladjico. Nadaljevali smo mimo srednjeveškega mesteca Stein am Rhein proti Bodenskemu jezeru, ki povezuje Švico, Nemčijo in Avstrijo. Oglede smo zaključili v urejenem otočka Mainau, kjer smo, še vedno izpod dežnikov, opazovali botanični park. Proti večeru smo se odpeljali v Avstrijo in se nastanili v hotelu v okolici Feldkircha.

Tretji dan smo se odpeljali v kneževino Liechtenstein, ki je edina alpska država, ki v celoti leži v Alpah. Tam smo si ogledali izjemno lepo glavno mesto Vaduz. Pot smo nadaljevali proti soteski Via Mala, kjer smo se naužili svežega gorskega zraka. Z avtobusom smo se nato povzpeli preko 2284m visok Julierpass, ki nas je pripeljal do največjega mondenega letovišča, mesta St. Moritza. Tudi tukaj smo se bolj kot ne navduševali ali bodisi zgražali nad (pre)visokimi cenami, zato pa nas je toliko bolj očaral veličasten pogled na čudovito gorsko pokrajino. Sledila je le še vožnja proti domu, mimo Merana, Bolzana ter Benetk, ko smo polni vtisov v domače kraje prispeli v poznih večernih urah.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno