Škisova tržnica Maribor v sklopu projekta Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture

Škisova tržnica bo svoja vrata odprla v sredo, 3. oktobra 2012, ob 13. uri

Prlekija-on.net, torek, 2. oktober 2012 ob 23:22
Škisova tržnica Maribor

Škisova tržnica Maribor

Škisova tržnica Maribor, ki bo v letošnjem letu potekala tudi v okviru projekta Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture, bo svoja vrata odprla v sredo, 3. oktobra 2012, ob 13.00, na platojih mariborske tržnice. Prireditev se bo pričela z mimohodom študentskih klubov Slovenije in s slavnostno otvoritvijo, na kateri bo mlade med drugim pozdravila tudi Podžupanja Mestne občine Maribor in predsednica pripravljalnega odbora za izvedbo projekta Evropska prestolnica mladih 2013, Astrid Bah. V okviru dogodka, ki slovi po ekološkem konceptu, bodo mladi sproti skrbeli za ločevanje odpadkov ter njihovo reciklažo.

Škisova tržnica Maribor se v letošnjem letu pridružuje izjemno pomembnemu projektu Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture. Prireditev bo potekala v sredo, 3. oktobra 2012, na platojih mariborske tržnice, s pričetkom ob 13.00. Ob uradni otvoritvi Škisove tržnice Maribor bodo obiskovalce pozdravili Predsednik Zveze ŠKIS, Matic Sušnik, Predsednik Študentske organizacije Slovenije, Mitja Urbanc in Podžupanja Mestne občine Maribor ter predsednica pripravljalnega odbora za izvedbo projekta Evropska prestolnica mladih 2013, Astrid Bah. Pestro okrašene stojnice študentskih klubov iz vse Slovenije, obložene z domačimi dobrotami, bodo vse do 18.00 skrbele za doživetje naše majhne dežele na enem mestu.

V večernem koncertnem delu, ki se bo pričel ob 18.30, bodo na glavnem odru nastopili Arthem, Wrong Moose, Sell-Out, Ana Pupedan in S.A.R.S. Na spodnjem platoju, ki bo posvečen elektronski glasbi, pa bodo obiskovalce zabavali Alex Cvetkov, Angel Anx in Danza Macabra. Dogajanje se bo zaključilo ob 1.00. Po zaključku prireditve bodo potekale še tri uradne zabave Škisove tržnice Maribor 2012, in sicer v treh znanih mariborskih klubih: Klub ŠTUK, Klub KMŠ in Club Studio 55.

Tudi tokrat bo prireditev ekološko obarvana, saj se bodo v sodelovanju s podjetjem Snaga, d. o. o., in Eko Plus, d. o. o., odpadki sproti ločevali ter se stiskali v večjih zbiralnikih odpadkov, po prireditvi pa bodo odpeljani na reciklažo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno