Županja sprejela Branka Krajnca

Županja mag. Olga Karba je sprejela Branka Krajnca, ki je na evropskem prvenstvu transplantiranih in dializnih bolnikov osvojil dve medalji

Milan Belec, četrtek, 4. oktober 2012 ob 23:36
Branko Krajnc na sprejemu pri županji

Branko Krajnc na sprejemu pri županji

Tokrat je bil povabljen na sprejem k županji Občine Ljutomer mag. Olgi Karba, Branko Krajnc. Pred kratkim je sodeloval na evropskem prvenstvu transplantiranih in dializnih bolnikov v Zagrebu. Osvojil je zlato in srebrno medaljo, kar je izjemen uspeh za Branka.

Pogovor pa je dal odgovor na vprašanje, kaj je tisto, kar prepriča človeka, katerega je bolezen tako zelo zaznamovala in mu odvzela normalno življenje, da se poda na pot športnika. Izjemna volja in preprost ter trden karakter sta potrebna za to, da premagaš vse tisto, kar je velika ovira za normalne ljudi.

Branko Krajnc osvojil zlato in srebrno medaljo
Branko Krajnc osvojil zlato in srebrno medaljo

Pogovor je bil velika izkušnja za prisotne, saj je Branko na poseben način predstavil njegov vsakdan. Poraja se vprašanje, kaj žene ljudi, da ne opazijo drug drugega in vsak trenutek dokazujejo, da jim ni mar za težave ljudi kateri jih obkrožajo.

Brankova izkušnja govori, da nas loči le trenutek usode, katera nam lahko za vedno spremeni način življenja. Če bi poskušali poslušati, bi nam bilo življenje veliko prijaznejše.


Več v Kultura in izobraževanje