V vrtcu Ljutomer je bilo pestro ob Tednu otroka

Teden otroka v vrtcu Ljutomer

Antonija Podnar, Vrtec Ljutomer, petek, 5. oktober 2012 ob 22:39
Teden otroka v vrtcu Ljutomer

Teden otroka v vrtcu Ljutomer

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije. Po priporočilih ZN se Svetovni dan otroka praznuje prvi ponedeljek oktobra. Letos je to bil ta teden od 1. pa do 5. oktobra. V vrtcu Ljutomer se vsako leto trudimo, da bi otrokom še posebej ob tem tednu popestrili dneve v vrtcu, pri čemer iščemo različne načine organiziranja dejavnosti za otroke, da bodo le te čim bližje otrokom ter po vsebini in načinu izvajanja čim bolj raznolike.

V tem času otrokom omogočamo sproščeno druženje in ustvarjalnost, zabavo in izražanje na različne načine (petje, ples, ročne ustvarjalne spretnosti ...) skozi dejavnosti v času bivanja v vrtcu. Hvala tudi vsem staršem, ki ste nam pridno prinašali stvari, s katerimi smo lahko uspešno izpeljali naš zadani program ob Tednu otroka.

Naš zanimiv in pester teden v vrtcu Ljutomer pa je potekal tako:
V ponedeljek sta nas obiskali knjižničarki Jasna Branka Staman in Sandra Šömen, ki sta nas s svojim pripovedovanjem popeljali v svet pravljičnih junakov.

Torek smo imeli planiran orientacijski pohod v okolici mesta. Kljub slabemu vremenu, nekaterih vzgojiteljic tega ni zmotilo in so dejavnost lepo izpeljale. Druge pa se znašle in pohod izvedle z malčki po vrtcu, druge pa prestavile na lepši dan.

Pridni starši so nam pomagali, da smo zbrali veliko odpadnih škatel, katere smo porabili in vključili v našo igro vlog - v trgovini. To dejavnost smo izvedli v sredo na prostem. Otroci so si predhodno izdelali denarnice in denar, s katerim so si samostojno kupovali, kar so želeli. Imeli pa so možnost se preizkusiti v zanimivem in razgibanem poligonu ter se preizkusili pri ugotavljanju čutnih materialov, ki so bili v raziskovalnih škatlah.

V času bogate jeseni je na razpolago veliko sadja, zato smo izvedli po oddelkih tri skupine skupaj jesensko tržnico, kjer so si otroci kupovali sveže in suho sadje, se preizkušali v vlogi prodajalca ter se posladkali s kostanji.

Pomembno je, da se kljub natrpanem tempu veliko gibljemo. Gibanje mora biti zabava, sprostitev, da otrok oblikuje pozitivni življenjski slog in pomembno prispeva h ohranjanju in izboljšanju svojega zdravja. To sporočilo so prenesli tudi naši otroci na popoldanski prireditvi na trgu z naslovom Jesenske gibalne čarovnije.

Naš pester zabaven program se je zaključil v petek ob ogledu predstave z naslovom Paket Pika Net pod vodstvom umetnikov iz gledališča KU-KUC. Preko predstave so nam sporočili pomemben nauk: "Še veliko je zabavnih stvari, ki se jih lahko igramo brez televizije, radia, računalnika, telefona... Samo ena risanka na dan, da ne bo dolgčas našim prijateljem!"


Več v Najmlajši