V tednu otroka na OŠ Mala Nedelja izvedli športni dan

Športniki aktivno začeli šolsko leto

Branko Košti, sobota, 6. oktober 2012 ob 10:451
Športni dan na OŠ Mala Nedelja

Športni dan na OŠ Mala Nedelja

Med številnimi aktivnostmi v letošnjem tednu otroka, so na OŠ Mala Nedelja v četrtek, 4. oktobra, pripravili tudi športni dan, ki je potekal nekoliko drugače od ostalh športnih dni. Profesorica športne vzgoje Simona Brumen se je odločila učencem predstaviti manj znane športe, ki jim niso tako blizu kot nogomet, odbojka, judo,...

Prvo šolsko uro so pri razrednih urah učenci skupaj z razredniki in spremljevalci razpravljali o odraščanju, saj je letošnji teden otroka namenjen radostim in stiskam odraščanja.

Nadaljne aktivnosti so izvajali na igrišču in v okolici šole, kjer so jih na delovnih točkah pričakali zunanji sodelavci, katere so povabili k sodelovanju.

Na prvi delovni točki je član planinskega društva Ljutomer in planinski vodnik Franc Slokan, učencem predstavil opremo, brez katere se nikakor ni varno podati v hribe. Prikazal je tudi uporabo opreme, saj je pravilna uporaba ustrezne opreme eden temeljnih pogojev za varno planinarjenje. Za varno uživanje v gorah pa je seveda pomembna še dobra telesna pripravljenost in pravilno načrtovanje planinskih pohodov.

Na drugi delovni točki ja član lokostrelskega kluba Ljutomer učencem predstavil različne vrste lokov in puščic, s katerimi tekmujejo lokostrelci, preizkusili pa so se tudi v streljanju z lokom.

Tretja delovna točka je bila za učence zelo zanimiva, saj so si lahko ogledali opremo, ki jo pri svojem delu uporabljajo radioamaterji, katero so predstaavili člani Radiokluba iz Ormoža. Učenci so se preizkusili tudi v "lovu na lisico", v katerem so bili zelo uspešni.

Po vseh teh številnih dejavnostih je vsem skupaj zelo teknila malica, katero so za spremembo opravili pred šolo, kjer je bil ves čas na razpolago tudi sadni kotiček.

Učenke uspešne na prvenstvu v odbojki na mivki
Na OŠ Mala Nedelja so športno šolsko leto začeli aktivno, saj so že v prvi polovici septembra učenke Lara Belšak, Tamara Cigula, Martina Karba, Diana Oletič in Michelle Oletič, tekmovale v polfinalu državnega prvenstva v odbojki na mivki. Na tekmovanje, ki je potekalo na igriščih športnega društva Zrkovci, so se uvrstile že v lanskem šolskem letu. S polovičnim izkupičkom (dve zmagi in dva poraza), so osvojile 5. - 6. mesto, kar jih uvršča med 10. - 12. ekip v Sloveniji.

V septembru so izvedli špotni dan, ki so ga namenili akvatlonu in drugim vodnim aktivnostim. Po teku na parkirišču Bioterm so nadaljevali s plavalno preizkušnjo v bazenu, odigrali pa so še nekaj tekem v vaterpolu.


Več v Kultura in izobraževanje