Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja obeležili z različnimi dejavnostmi in aktivnostmi

Vzgojiteljice vrtca Mala Nedelja, torek, 9. oktober 2012 ob 12:22
Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Teden otroka smo v vrtcu Mala Nedelja obeležili z različnimi dejavnostmi in aktivnostmi, ki so se izvajale cel teden.

V ponedeljek nas je obiskala tetka Jesen, ki je otrokom prinesla polne košarice sadja in zgodbico "Jesenske zgodbe". Otroke je vprašala, če radi jedo sadje, skupaj z njo so poimenovali sadje (hruške, jabolka, kutina, grozdje) in zapeli jesenske pesmice. Otroci so se je zelo razveselili. V skupinah smo otrokom razdelili sadje, ki nam ga je prinesla tetka Jesen in prebrali zgodbico.

V torek smo imeli igralni dan, otroci so prehajali iz skupine v skupino, se igrali z majhnimi otroki in z njihovimi igračami.

V sredo smo oblikovali iz gline. Z otroki smo se pogovorili kako glina sploh nastane, kaj iz nje lahko vse naredimo. Otroci so zelo uživali ob ustvarjanju, oblikovali so različne živali (muce, kužke, ptičke, kače…) in razne potice, hiške…

V četrtek smo ustvarjali iz naravnega materiala. Otroci so se razporedili v dve skupini, kjer so izvajali različne dejavnosti. Odtiskovali so listke dreves, lepili koruzo na papir, izdelovali škratke in ježke iz listja…

V petek sta vzgojiteljici Ksenija in Silvija pripravili jesesnko pravljično doživetje "Razbita buča." Lutkovna predstava je bila otrokom zelo všeč, bili so polni pričakovanja. Lutkovna predstava je bila razgibana, otroci so zraven sodelovali – peli so pesmice Ježek teka, teka, Zajček dolgoušček, Lisička je prav zvita zver, Medved Kosmatinec… Po predstavi so si otroci pogledali lutke, se rokovali z njimi in se pogovarjali.


Več v Najmlajši