V oddaji »Na zdravje!« predstavili Ljutomer

Oddaja bo na sporedu ta petek ob 20. uri na TVS 1

Milan Belec, torek, 9. oktober 2012 ob 16:3110
Snemanje oddaje Na zdravje

Snemanje oddaje Na zdravje

Tokrat so v oddaji "Na zdravje!" sodelovali tudi Lotmeržonci. Rdeča nit so bili konji, saj imata oba kraja kot Lotmerk tako tudi Šentjernej dolgoletno tradicijo.

Koncept oddaj, katere so se pričele v tem letu, nosi sporočilo razglednice in pomeni, da se iz dveh krajev, katera sodelujeta v oddaji, naredi razglednica, katera preko sporočila prikaže posebnosti krajev.

Oddaja se je snemala v studiu RTV. Zanimivo je bilo spoznati način snemanj, tokratna posebnost je bila, da je bil v studiu konj iz Ljutomera, ki ga je pripeljal Kasaški klub Ljutomer. Seveda so kujori poskrbeli za to, da so pripeljali krotkega konja, a tudi njemu so v ušesa vstavili vato, da ga ne bi glasna glasba prestrašila. Težko si je predstavljati kaj bi se lahko zgodilo če bi konj postal nemiren.

Sodelovali so ansambel Štrk, katerim smo vsi pomagali pri petju refrena, katerega smo se naučili na avtobusu do Ljubljane.Legenda Alojz Grnjak je zaigral Matjašeka, folkloristi iz Babincev pa so zaplesali ob nastopih glasbenikov. Künštni Prleki so imeli v studiu sedež vlade s simboli, pomen Lotmerka pa je predstavil Milan Belec, g. Slavič pa je imel predstavitev konjeniškega dela. Za organizacijo je poskrbel LTO z avtobusnim prevozom in organizacijo.

Šentjernejčani so ravno tako predstavili svoje posebnosti. Petelin, cviček, kulinarika in dobra volja. Glavna gostja je bila zlata športnica Urška Žolnir, nekaj skupnih posnetkov in nastop v katerem je pokazala, kako se spravi na tla krepkega moškega. Boštjan je imel veliko težav saj mu ni uspelo ostati na nogah niti nekaj sekund.

Veliko znanih ljudi, kateri so bili v studiu je z navdušenjem sprejelo predstavitev Lotmerka. Žal je premalo časa, da bi lahko predstavili vse kar imamo dobrega.

Gledanost oddaje pa bo gotovo pomagala pri pomembni promociji naših krajev. Prleki smo poskrbeli, da nadaljujemo s posebnostmi, katere nas krasijo.


Več v Glasba in film