Zaradi davčne zatajitve ovadili direktorico gospodarske družbe

Osumljena je dala lažne podatke o stroških v vrednosti 368.600 evrov, da bi se gospodarska družba deloma izognila plačilu davka na dobiček

Prlekija-on.net, petek, 12. oktober 2012 ob 13:411
Osumljena je dala lažne podatke o stroških v vrednosti 368.600 evrov

Osumljena je dala lažne podatke o stroških v vrednosti 368.600 evrov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so kazensko ovadili direktorico gospodarske družbe iz območja UE Murska Sobota, ki je utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve po prvem odstavku 249. člena kazenskega zakonika (KZ-1B).

Osumljena je z namenom, da bi se gospodarska družba deloma izognila plačilu davka na dobiček in da bi družba dobila v celoti vrnjen davek na dodano vrednost, dala lažne podatke o stroških drugih storitev v vrednosti 368.600 evrov za dobavo energenta za ogrevanje.

Ker se pogodba za uporabo energenta v skupni vrednosti 475.000 evrov nanaša na obdobje desetih let, je direktorica z namenom, da bi se izognila plačilu davka od dobička odredila, da se poknjiži v celoti za leto 2010. Prav tako je gospodarska družba pridobila protipravno premoženjsko korist, ker si je neupravičeno obračunala vstopni DDV v višini 73.720 evrov.

Za pomoč pri kaznivem dejanju davčne zatajitve bodo kriminalisti ovadili tudi prokurista navedene gospodarske družbe, ker je direktorici in računovodkinji dajal nasvete in navodila, kako naj postopata, da bi se družba izognila davku na dobiček.


Več v Črna kronika