Srečanje starejših krajanov in krvodajalcev v Branoslavcih

Prisrčen kulturni program so izvedli učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Branko košti, sobota, 13. oktober 2012 ob 15:22
Srečanje krajanov KS Cezanjevci

Srečanje krajanov KS Cezanjevci

Vremensko neprijazno soboto, 13. oktobra, so v Branoslavcih popestrili s prisrčnim srečanjem treh generacij krajanov iz KS Ceznajevci. Vodstvo KS Cezanjevci in KO RK Cezanjevci sta v tamkajšnji gasilski dom na tradicionalno srečanje povabila krajane in krajanke, ki so dopolnili sedemdeset in več let in krvodajalce, kateri že vrsto let prostovoljno darujejo kri. Pridružili so se jim še nekateri delavci in učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, ki so srečanje obogatili s prisrčnim kulturnim programom.

Z odzivom krajanov na povabilo je bil zelo zadovoljen predsednik Sveta KS Cezanjevci Franc Slokan, saj se je vabilu odzvalo 66 krajanov, starejših od sedemdeset let, in šestnajst krvodajalcev. Predsednik Sveta KS je prisotne tudi prvi pozdravil in jim zaželel prijetno druženje, prijetno počutje ob spremljanju kulturnega programa in v nadaljevanju srečanja pa je vsem zaželela še ravnateljica OŠ Brigita Hojnik.

Po kulturnem programu sta predsednica OZ RK Ljutomer Vera Bogdan in predsednik KO RK Cezanjevci Janko Zadravec, podelila priznanja krvodajalcem, ki svojo humano dejavnost redno opravljajo deset let in več, med njimi je priznanje za 45 let darovanja krvi prejel Matija Kavčič.

Po bogatem kosilu so se udeleženci srečanja zavrteli še ob zvokih frajtonarice.


Več v Družabno