Svečana otvoritev ureditve osrednjega dela naselja Veržej

Ob spominskem parku Slavka Osterca so v Veržeju uradno predali svojemu namenu obnovljeni središčni del kraja

Damir Skuhala, nedelja, 14. oktober 2012 ob 16:591
Slavnostni prerez traku

Slavnostni prerez traku

V nedeljo, 14. oktobra 2012, so v Veržeju ob spominskem parku Slavka Osterca uradno predali svojemu namenu obnovljeni središčni del kraja.

Občina Veržej se lahko pohvali z novo pridobitvijo in sicer z obnovljenima cestama ulic Frana Kovačiča in Slavka Osterca ob katerih potekajo nove kolesarsko-sprehajalne poti, ki jih spremljajo nove obcestne svetilke zvončaste oblike ter prenovljenim parkom Slavka Osterca z novo hortikulturno zasaditvijo, sprehajalnimi potkami in klopcami, ki so postavljene ob doprsnem kipu domačina skladatelja Slavka Osterca.

Slovesnosti so se poleg domačega župana Slavka Petovarja udeležili še župani sosednjih občin in sicer podžupan občine Ljutomer Janez Vencelj, župan občine Križevci Branko Belec, župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Anton Slana, občinski svetniki in svetnice in številni domačini.

V krajšem kulturnem programu so sodelovali otroci iz vrtca in šole Veržej, plesalci folklorne skupine Leščeček in pihalni orkester društva upokojencev Ljutomer.

Slavnosti govornik župan g. Slavko Petovar je opisal nastanek in potek projekta, ki je bil financiran tudi s pomočjo sredstev programa Razvoj podeželja 2007/2013 – Ukrep 322- Obnova in razvoj vasi.

Skupna vrednost investicije znaša 944.453,80 evrov. Glavni izvajalec del je bil SGP Pomgrad d.o.o. s svojimi podizvajalci, dela pa so potekala od maja do septembra 2012.

Otvoritveni trak so slovesno prerezali župan Slavko Petovar, Drago Kosednar (SGP Pomgrad d.o.o.) in Gizela Makari-Pucko (Investing s.p.). Domači župnik Jožef Krnc pa je blagoslovil novo pridobitev v kraju.

Po otvoritveni slovesnosti je sledilo družabno srečanje za vse prisotne.


Več v Gospodarstvo