Jadralno motorni padalci izvedli tekmovanje v Čagoni

Tekmovanja so se udeležili jadralci iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. oktober 2012 ob 22:301
Tekmovanje jadralno motornih padalcev

Tekmovanje jadralno motornih padalcev

V soboto, 13. oktobra, so člani jadralno motornih padalcev Propeler Garda imeli srečanje in hkrati tudi prijateljsko tekmovanje v točnosti metanja predmeta na cilj in v točnosti pristajanja. Tekmovanje je potekalo na športnem letališču aerokluba Sršen v Čagoni.

Tekmovanje so hoteli izvesti tudi prosti jadralni padalci, v točnosti pristajanja ali PIKA tekmo, vendar zaradi slabega vremena to ni bilo mogoče. Srečanja so se poleg domačih slovenskih, udeležili tudi tekmovalci iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine in celo en tekmovalec iz Niša v Srbiji.

V kategoriji nahrbtni motorji je zmagal Erik Fužir iz Ljubna ob Savinji, drugi je bil Nenad Stankovič-Kenda iz Niša in tretji domačin in glavni organizator Simon Štumpf iz Kraljevec pri Svetem Juriju ob Ščavnici. V kategoriji trajk pa je zmago slavil domači tekmovalec Goran Tavželj, drugi je bil Miroslav Drobec in tretji Primož Zajc, vsi iz Slovenije.

Za hrano je poskrbel odlični kuhar Matjaž Korošec, za glasbo pa DJ Brendi Care. Organizatorji se zahvaljujejo vsem sponzorjem in donatorjem ter obiskovalcem za sodelovanje in pomoč pri organizaciji.


Več v Šport