Vina Puklavec & friends prejela naziv »Vina leta«

Vina največjega slovenskega vinogradnika iz jeruzalemsko ormoških vinogradov prejela naziv »Vina leta«

Prlekija-on.net, sreda, 17. oktober 2012 ob 14:584
Vina največjega slovenskega vinogradnika iz jeruzalemsko ormoških vinogradov prejela naziv »Vina leta«

Vina največjega slovenskega vinogradnika iz jeruzalemsko ormoških vinogradov prejela naziv »Vina leta«

Vina Puklavec & friends Sauvignon Blanc in Pinot Grigio ter penina Sec so na prestižnem mednarodnem nizozemskem tekmovanju vin Proefschrift Wijnconcours, vsako leto ga organizira priznana revija Dutch Wine Magazine, prejela priznanja, ki potrjujejo vrhunsko pridelavo vin največjega vinogradnika v Sloveniji.

Štiriindvajseto tekmovanje Proefschrift Wijnconcours se je v Amsterdamu pričelo v avgustu. Žirija je med več kot tisoč prijavljenimi vini, ki se na nizozemskem trgu prodajajo s ceno do 30 evrov, izbrala 200 finalistov, med katerimi so bila tudi vina puklavec & friends. V kategoriji penečih vin, dostopnih v trgovinah oziroma pri neodvisnih trgovcih po cenah do 30 evrov, si je puklavec & friends Sec, penina iz chardonnaya in belega pinota, zaslužila naziv vina leta (Wine of the Year). S prav takšnim nazivom se ponaša tudi zvrst puklavec & friends Sauvignon Blanc in Pinot Grigio 2011, in sicer v kategoriji belih vin, dostopnih v trgovinah po cenah do 5 evrov.

Puklavec & friends je med drugim prejel zvezdo v novi kategoriji Wijnalmanak 2013. To si zaslužijo sveža vina, pridelana z izjemno spretnostjo, so avtentična in nosijo svojo zgodbo. Pomembno je tudi pravo razmerje med ceno in kvaliteto. Med vina s tem priznanjem sta se uvrstili zvrsti Sauvignon Blanc & Furmint, Cabernet Sauvignon & Merlot iz blagovne znamke puklavec & friends in Furmint iz blagovne znamke Ela hill.

Potrditev za kakovost pa so v p&f wineries dobili tudi s strani uveljavljenega nizozemskega poznavalca in ocenjevalca vin Harolda Hamersmana. Na svojem spletnem portalu De Grote Hamersma je na podlagi barve, arome, okusa in pristnosti odlično ocenil vini Sauvignon Blanc & Pinot Grigio in Gomila Furmint.

Vse od vstopa na nizozemski trg v letu 2010 so p&f wineries zelo uspešni. Tatjana Puklavec, izvršna direktorica p&f wineries je ob tem povedala: »Zelo smo ponosni na naše dosežke. Slovenija počasi a vztrajno pridobiva pozornost in spoštovanje, ki si ga zasluži. Veseli me, da smo pomemben del zgodbe, ki jo slovenska vina pišejo v tujini

P&f wineries so se v tem letu predstavili na številnih domačih in mednarodnih ocenjevanjih vin, kjer so bili deležni številnih zlatih, srebrnih in bronastih medalj ter ostalih pomembnih odličij in uvrstitev. Doseženi uspehi pripomorejo k izpolnjevanju zadanih ciljev, saj v skladu z načrti vinar nenehno povečuje delež prodaje in se med drugim uspešno širi na tuje trge.

Ob koncu tedna na našem portalu sledi tudi reportaža iz Ormoške kleti, ki smo jo obiskali pred kratkim.


Več v Gospodarstvo