V četrtek, 18. oktobra, je v Ljutomeru potekala 2. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer je OS obravnaval dve točki, in sicer potrditev mandata članici OS in izvolitev elektorjev za volitve v državni svet.


Član Občinskega sveta Marijan Rudolf (DeSUS) je županji Občine Ljutomer dne 16. maja letos podal pisno odstopno izjavo iz OS Občine Ljutomer. Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba je nato 18. maja pisno obvestila OS Občine Ljutomer in Občinsko volilno komisijo (OVK) Občine Ljutomer o odstopu člana občinskega sveta. Če član občinskega sveta odstopi, mu mandat preneha z dnem, ko je podal odstopno izjavo županji.

OVK je ugotovila, kateri kandidat oz. kandidatka je naslednji na listi DeSUS v I. volilni enoti in pozvala k oddaji izjave, da sprejema mandat. Prva kandidatka ni sprejela funkcije članice občinskega sveta, kandidatka Danica Korošec pa je funkcijo sprejela. OVK je na svoji seji, 10. avgusta ugotovila, da je naslednja kandidatka na listi DeSUS v I. volilni enoti Danica Korošec, ki je 4. julija podala izjavo, da sprejema funkcijo članice OS Občine Ljutomer za preostanek mandatne dobe. Na podlagi navedene izjave, je OVK sprejela ugotovitev, da je mandat člana občinskega sveta Občine Ljutomer prešel na Danico Korošec ter ji izdala potrdilo o izvolitvi za članico občinskega sveta.

Na izredni seji so nato člani OS soglasno potrdili mandat članice Danice Korošec. Mandat članice se je potrdil za preostanek mandatne dobe OS Občine Ljutomer.

Izvolili predstavnike Občine Ljutomer za volitve članov državnega sveta
V drugi točki seje so člani OS izmed osmih kandidatov izvolili predstavnike Občine Ljutomer v volilno telo za volitve članov državnega sveta. Na seznamu in glasovnici so bili kandidati za elektorje: Tihomir Babič, Ludvik Filipič, Sara Karba, Janez Kardoš, Jože Panič, Boštjan Pihlar, Janez Vencelj in Anton Vrbnjak, kandidata za državni svet pa ni bilo nobenega. O kandidatih se je glasovalo tako, da se je obkrožila zaporedna številka pred imenom in priimkom kandidata. Vsak član občinskega sveta je lahko obkrožil največ toliko kandidatov, kolikor jih lahko določi Občinski svet Občine Ljutomer, to je največ tri, lahko pa tudi manj.

Tako so bili izvoljeni elektorji za volitve v državni svet Tihomir Babič, Sara Karba in Boštjan Pihlar. Seznam izvoljenih elektorjev v volilno telo je potrebno predložiti Volilni komisiji VIII. volilne enote Ptuj do nedelje, 21. oktobra 2012 do polnoči.

V spodnjem videu si lahko ogledate celotno sejo.


Morda vas zanima tudi

Komentarji (2)

Lokalni komentarji so bili aktivni do decembra 2016. Od takrat naprej je možno komentirati le še preko Facebooka.
 1. pravični
  petek, 19. oktober 2012 ob 00:24

  In zato je potrebna izredna seja in vlečti svetnike tja in jim jemati dragoceni čas? Mislec Hjooj

  Saj pa se je že ene tri tedne vedelo, kdo bodo elektorji. Hihihi Zloba Hahaha

  Bi se naredilo kar telefonsko potrditev. To ja


 2. situditinotpadu
  petek, 9. november 2012 ob 20:24

  Iskrene cestitke,
  naj bo tvoje poslanstvo povezovalno in konstruktivno. Po otrocarijah posameznih strank in so svetniki izigrali svoje volivce, saj so jim obljubili ravojno delo , tako pa si sedaj ti svetlo upanje...
  Mnogo dobre in trdne volje...

Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.