Projekt Simbioz@ tudi to leto v Ljutomeru

V Ljutomeru projekt poteka v Splošni knjižnici Ljutomer, v Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer in Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

Koordinatorka: Aleksandra Šömen, četrtek, 18. oktober 2012 ob 22:35
Projekt Simbioz@ v Ljutomeru

Projekt Simbioz@ v Ljutomeru

Vseslovenski projekt Simbioz@, e-opismenejvanje računalništva poteka v Ljutomeru že drugo leto zapored, in sicer v Splošni knjižnici Ljutomer, v Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer in Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer.

Koordinatorka za občino Ljutomer je Aleksandra Šömen, prav tako pa sta koordinatorja Sara Karba in Maksimiljan Gošnjak, ki pomagata pri izvedbi projekta. Projekt je v polnem zagonu.

Udeleženci se z velikim veseljem učijo osnov računalništva, zbrano sledijo novim klikom, prostovoljci pa vsak dan z obilo dobre volje posredujejo potrebno znanje. Informacije podajajo jasno, na kratko in razumljivo. Tudi smeha ne manjka. Vzdušje je zelo vzpodbudno in sproščeno. Vsi smo zelo zadovoljni in »simbiozni«.

V knjižnici smo zapolnili vsa za udeležence razpoložljiva računalniška mesta. Zavidljivo število udeležencev je tudi v osnovni šoli, kjer so se učenci iz sedmih razredov z navdušenjem vključili kot prostovoljci, s sabo pa so pripeljali svoje ukaželjne babice in dedke.

Številni udeleženci so v projekt vključeni tudi na gimnaziji.

Nekaj utrinkov z naših srečanj skozi pretekle dni v tednu Simbioz@ si oglejte na spodnjih posnetkih.


Več v Kultura in izobraževanje