Filmi ob koncu tedna

Za vas smo pripravili nekaj napovedi filmov, ki bodo na televiziji ta konec tedna, v petek, soboto in nedeljo

Marko Stojiljković, petek, 19. oktober 2012 ob 10:34
Napovedi filmov, ki bodo na televiziji ta konec tedna

Napovedi filmov, ki bodo na televiziji ta konec tedna

Pred nami je spet vikend in če ste se odločili, če boste te "spomladanske" dni preživeli notri, smo za vas pripravili nekaj napovedi filmov, ki bodo na televiziji ta konec tedna, v petek, soboto in nedeljo.

Flight of The Intruder (ZDA, 1991) vojni/akcijski
TV3 Medias, petek 19.10. 21:55h
Igrajo: Brad Johnson, Danny Glover, William Dafoe, Rosana Arquette, Tom Sizemore
Scenarij: Robert Dillon, David Shaber
Režija: John Milius

Jake Grafton (B. Johnson) je pilot taktičnega bombarderja A6 Intruderja v vietnamski vojni. Pred kratkim je izgubil prijatelja in soborca. Dvomi ali vojna še sploh ima smisel in upa, da bo dobil odgovore od svojih nadrejenih. Camparelli (D.Glover) se zanaša na vojaško disciplino in verigo poveljevanja; Virgil Cole (W.Dafoe) pa na prostovoljnost, prijateljstvo in pogum. Vsi piloti na letalonosilki se zavedajo, da vojne ne bodo dobili. Vendarle bodo naredili vse, da preživijo vojno... Poslednji film Johna Miliusa (Conan The Barbarian, Dillinger) - zraven razburljivih akcijskih scen, razlaga zgodbo o različnih pogledih na bojevanje, dolžnost in prijateljstvo.


Taking Woodstock (ZDA, 2009) komična drama/mjuzikl
HRT 1, petek 19.10. 23:25h
Igrajo: Demetri Martin, Henry Goodman, Edward Hibbert, Imelda Staunton
Scenarij: James Schamus
Režija: Ang Lee

Eliot Teichberg (D. Martin) je neuspešni notranji dekorater. Pravkar se je vrnil domov k staršem, ki vodijo majhen podeželski motel na robu propada. Ko zasliši, da je sosedno mesto zavrnilo organizacijo glasbenega festivala, Eliot predlaga, da se festival priredi na njegovi farmi zraven motela. Čeprav organizatorji izberejo sosedno farmo, jih veliko pride v motel. Nihče se popolnoma ne zaveda, koliko bo ta Woodstock festival velik in pomenben...  Režiser Ang Lee je med najvplivnejšimi avtorji v sedanjem Hollywoodu in slovi po drznih temah in zelo različnih filmih. Je cobitnik Oscara in številnih drugih nagrad. Tokrat nam prinaša zgodbo o Woodstocku, centralnem dogajanju hippie gibanja in ameriške kulture 60-ih.


Mother and Child (ZDA, Španija, 2009) drama
RTV Slo 1, sobota 20.10. 21:35h
Igrajo: Naomi Watts, Annette Bening, Kerry Washington, Samuel L. Jackson
Scenarij: Rodrigo Garcia
Režija: Rodrigo Garcia

Zgodba o treh ženskah in njihovem doživetju materinstva, seksa in življenja. Elizabeth je uspešna odvetnica, ki se zanaša na seksualno manipulaciju in flirt. Karen je distancirana medicinska sestra, ki vedno skriva emocije. V najstništvu je zanosila, rodila hčer in jo dala v posvojitev. Lucy pa ne more zanositi in se mora prebiti skozi ogromno birokracije, da bi lahko posvojila otroka... Rodrigo Garcia je poznan kot televizijski režiser in podpisnik številnih znanih serij. Ima izkušnje tudi v filmu in rad dela globoke, večslojne psihološke zgobe, kot je ta film.


Brothers (ZDA, 2009) vojna drama
Pop TV, sobota 20.10. 23:00h
Igrajo: Tobey Maguire, Natalie Portman, Jake Gyllenhaal, Sam Shepard
Scenarij: David Benioff
Režija: Jim Sheridan

Brata Sam (T.Maguire) in Tommy (J.Gyllenhaal) Cahill sta popolnoma različna. Sam je oficir pri marincih, dober soprog in oče. Tommy je nepridiprav, ropar in bivši zapornik. Ko Sam odide na misijo v Afganistan in tam izgine, vsi mislijo da je mrtev. Tommy začne skrbeti za Samovo ženo Grace (N.Portman) in otroke. Sam se vrne domov iz ujetništva popolnoma spremenjen... Ali se še lahko obvladuje? Film Brothers je remake danskega filma, ki je bil festivalska uspešnica. Režiser Jim Sheridan je mojster pripovedovanja različnih zgodb in avtor številnih pomembnih filmov na temo vojne, nasilja in družinskih odnosov (My Left Foot, In The Name of Father, The Boxer...)


The Bourne Supremacy (ZDA, Nemčija, 2004) kriminalistična akcija
Kanal A, nedelja 21.10. 20:00h
Igrajo: Matt Damon, Franka Potente, Joan Allen, Julia Stiles, Brian Cox
Scenarij: Tony Gilroy
Režija: Paul Greengrass

Dve leti po dogodkih v The Bourne Identity, agent Jason Bourne (M.Damon) s punco Marie (F.Potente) še nista na varnem. Spomini na preteklost se še niso popolnoma vrnili. Ko v Berlinu propade kupčija dokumentov in se na prizorišču zločina pojavijo Bourneovi prstni odtisi, Bourna preganjajo CIA in ruski ostrostrelec. Spet mora bežati in se maščevati. Bournova trilogija je ena med najuspešnejšimi vohunskimi filmi našega stoletja. Nastala je po romanih best-seller avtorja Roberta Ludluma (The Osterman Weekend, The Holcroft Covenant).


Thelma and Louise (ZDA, 1991) kriminalistična drama / film ceste
Pop TV, nedelja 21.10. 22:55h
Igrajo: Susan Sarandon, Gena Davis, Harvey Keitel, Michael Madsen
Scenarij: Callie Khouri
Režija: Ridley Scott

Louise (S.Sarandon) je natakarica v restavraciji hitre hrane. Ima fanta glasbenika, ki je vedno zdoma. Thelma (G.Davis) je gospodinja, ki se z možem ne zastopi več. Obe se odločita, da si vzameta premor od dolgočasne življenske rutine in se napotita žurat čez vikend. Načrt se spremeni, ko ubijeta posiljevalca. Hočeta zbežati v Mehiko, vendar jima sledi ameriška policija. Film Thelma and Louise je poslednja velika feministična uspešnica v kino dvoranah. Režiser Ridley Scot je zelo pomemben avtor; za seboj ima številne filmske hite in kultne klasike kot so Alien, Blade Runner, Gladiator, Prometheus in drugi.


Več v Glasba in film