Novi Clio že v Ljutomeru

Od tega tedna dalje je novi Clio na voljo tudi kupcem v Prodajno servisnem centru Renault Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 19. oktober 2012 ob 12:564
Četrta generacija enega najbolje prodajanih avtomobilov je že zavila na slovenske ceste. Od tega tedna dalje je na voljo tudi kupcem v Prodajno servisnem centru Renault Ljutomer.

Renault je prvega Clia, naslednika legendarne 'petke', predstavil že daljnega leta 1990, v dobrih dvajsetih letih pa so prodali kar 11 milijonov primerkov tega priljubljenega modela. Močno prenovljeni Clio IV tako stopa v velike čevlje, Francozi pa verjamejo, da bo nadaljeval zgodbo o uspehu predhodnikov. V boj s konkurenco se tako podaja s svežo, dinamično in športno obliko – je tudi nekoliko daljši, nižji in lažji od predhodnika, kar izboljšuje vozne lastnosti. Skrita kljuka na zadnjih vratih in LED luči v prednji maski sta le dva izmed detajlov, ki pritegnejo poglede.

Tudi živahna notranjost je povsem na novo zastavljena, navdušujejo pa številne nove rešitve, kot je na primer multimedijski sistem z zaslonom na dotik, ki v eni napravi združuje radio in navigacijo. Kupcem bo na voljo v treh paketih opreme, iz motorne palete pa velja izpostaviti predvsem novi bencinski motor TCe 90, ki je bil zasnovan tudi na podlagi izkušenj iz formule 1, porabi pa vsega 4,5 litra goriva na 100 kilometrov. Tisti, ki se bodo raje odločili za dizelski motor, pa lahko računajo celo na porabo 3,6 litra na 100 km. In še cena za novi Clio: Začne se že pri 9.100 evrov za osnovni model z bencinskim 1,2 16V motorjem, medtem ko je za Clia z dizelskim motorjem in bogatejšo opremo potrebno odšteti od 12.000 evrov.

Sicer pa ga lahko od tega tedna dalje občudujete in preizkusite tudi v Renaultovem prodajno-servisnem centru na Kolodvorski ulici 26 v Ljutomeru. Za testne vožnje in vse ostalo, kar je povezano z novim Cliom, se lahko pozanimate na njihovi telefonski številki 02/58 58 400, prvi vtisi pa že kažejo, da je osvojil srca vseh generacij, saj povpraševanje že presega pričakovanja.

Oglasno sporočilo


Več v Gospodarstvo