Koncert primorske skupine Low peak Charlie v Središču ob Dravi

Kot predskupina so nastopili Wondernoise

Maja Majč, nedelja, 28. oktober 2012 ob 22:34
Low peak Charlie

Low peak Charlie

Klub Dluk Akcija je v soboto, 27. oktobra, gostil primorsko skupino Low peak Charlie s predskupino Wondernoise.

Wondernoise je skupina iz zamejstva, ki je nastala v letu 2010, in se predstavlja v standardni trio zasedbi. Člani skupine so: Jakob - kitara in vokal, Martin - bas kitara in Andrej - bobni. Igrali so že tako v zamejstvu kot v Sloveniji, posneli pa so tudi že demo CD s petimi komadi. Fantje dobivajo navdih v legendarnih skupinah iz 60-ih in 70-ih , oči pa imajo uprte tudi v novejše rock zvrsti, ki se pojavljajo na sceni. Vse to jim pomaga, da se publiki predstavijo z avtorskimi komadi, ki zabavajo tako publiko, kot njih same.

Low peak Charlie so primorska zasedba, ki deluje od leta 2009. Band prisega na precej eksploziven crossover rock, v katerem je zaslediti prvine metala, rapa, reggae-ja in funka. V slovenskih besedilih govorijo o pokvarjenosti politike, korupciji in drugih družbenih tematikah. Najbolje delujejo v živo na odru, kjer se pokaže njihova uigranost, groove, pristnost in pozitivna energija. Prihajajo iz vseh koncev Primorske. Prej večletni basist in pevec Andrej Kresevič – Fučkar, se je odločil samo za vokalni pristop. Na kitari od vedno seka Luka Križman – Jimi, kitarista Lovro Velušček - Lušči in Blaž Kocina - Kocina pa sta se preobrazila v ritem sekcijo; prvi je vzel v roke bas, drugi pa tolče po bobnih. Fantje so v zadnjem letu izdali dva singla. Kljub, za slovensko sceno nekonvencionalni glasbi, so bili na radijskih postajah dobro sprejeti, in na mnogih od njih so tudi gostovali v intervjujih. V letu 2011 so izdali svoj prvi videospot za skladbo Dol Vas Dam, ki se je predvajal na MTV Adria in se uvrstil na lestvico Domačica.

Aprila je izšel njihov prvenec z naslovom »Kdo bo komu«. Na njem je 11 svežih skladb, z značilnimi funky basovskimi vložki, metalsko žagajočimi kitarami in sinkopiranimi ritmi, vse skupaj pa zaokroža neutrudni groove. Energija na albumu je edinstvena tudi zato, ker je bend v studiu glasbo posnel v živo. Pri tem jim je pomagal producent Matej Pečaver.


Več v Družabno