Marko Pascal Rožman posnel novi singl

Marko je posnel svojo peto avtorsko skladbo z naslovom Res ne vem

Andreja Kurbos, sreda, 31. oktober 2012 ob 23:381
Marko Pascal Rožman

Marko Pascal Rožman

Prleški glasbenik, Marko Pascal Rožman, je posnel svojo peto avtorsko skladbo z naslovom Res ne vem. Skladba ima lahkoten ritem in preprosto besedilo, razumljivo vsem generacijam ter zgodbo, v kateri se najde vsak izmed nas.

Marko je s skladbo želel sporočiti, da je prva iskrica, ki preskoči med fantom in punco nekaj enostavnega, saj ko se dva zaljubita se "dvigneta v oblake", takrat se vse zdi preprosto in izvedljivo, za njiju ne obstaja drugo, kot njedva sama. Vse, kar vidita tudi predstavljata, vse, kar počneta se ujema kot kosi sestavljanke. Zapletati se začne pozneje. Če boste pozorno poslušali besedilo, boste doumeli, da se mladi umetnik sprašuje, če je res dovolj dober za punco, išče razloge, zakaj si jo zasluži. Ona je njegova muza, ki ga navdihuje. V skladbi je opevana kot veličastna in karizmatična oseba in čeprav se zdi, da je predstavljena kot nekaj več, deček ve, da sta vendarle ustvarjena drug za drugega. Lahkoten in nežen vokal le še dodatno simbolizira zaljubljenost.
Ljubezni se mnogokrat ne more razložiti, lahko se jo le občuti in opeva. Ljubezen tudi ni razumsko občutje, ampak pomeni naključje, ki si ga" izbere" srce.

V teh dneh lahko na radijskih valovih po Sloveniji že slišite in si tudi zaželite novo skladbo Marka Pascala Rožmana Res ne vem, ki je trenutno tudi na glasbeni lestvici – za več slovenske glasbe – na  Radiu 1.

Skladbi lahko prisluhnete spodaj.

Predvajalnik



Foto: Andreja Kurbos (1, 3, 4, 5), Urša Lukovnjak (2), Nejc Tomšič (6)


Več v Glasba in film