Lovec obstrelil drugega lovca

38-letnega lovca so šibre zadele v obe roki in ga lažje telesno poškodovale

Prlekija-on.net, sobota, 3. november 2012 ob 21:394
38-letnega lovca so šibre zadele v obe roki

38-letnega lovca so šibre zadele v obe roki

Policisti so bili 3. novembra, v popoldanskem času obveščeni, da je bil pri lovu LD Cankova bil obstreljen lovec. Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da so lovcu iz LD Cankova 3. novembra izvajali lov na malo divjad.

Lovili so na več krajih v svojem revirju, med drugim tudi v Domajincih ob potoku. Lovci so se razdelili v dve skupini, ki sta hodili po levi oz. desni strani potoka. Pri mostu čez potok, kjer je bil  predviden konec lovišča, sta ostala dva lovca, ki sta zapirala pot divjadi. Ko sta obe skupini lovcev prišli skoraj do mostu, je iz grmovja nenadoma poletel fazan.

Okrog 13. ure, je 58-letni lovec, ki je na levem bregu potoka zapiral pot divjadi, s šibrenico ustrelil na fazana, pri tem pa je zadel tudi lovca iz skupine, ki se mu je bližala. Takoj po tem dogodku je vodja lova prekinil lov.

Poškodovani 38-letni lovec, ki so ga šibre zadele v obe roki in ga lažje telesno poškodovale, je iskal zdravniško pomoč v soboški bolnišnici. Po zdravniški oskrbi je bil odpuščen.

Zaradi povzročitve splošne nevarnosti bodo policisti kazensko ovadili lovca, ki je med lovom obstrelil drugega lovca.


Več v Črna kronika