Društvu Oldtimer Stara Gora pokal v trajno last

Vodstvo Zveze SVS podelilo pokale in priznanja za tekmovalne dosežke

Branko Košti, nedelja, 4. november 2012 ob 19:15
Društvu Oldtimer Stara Gora pokal v trajno last

Društvu Oldtimer Stara Gora pokal v trajno last

Društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Oldtimer Stara Gora že vrsto let sodi med najbolje organizirana in najbolj dejavna društva, združena v Zvezi slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil, v katero je trenutno včlanjenih 44 društev s preko 3300 člani, ki imajo registriranih okrog 5000 starodobnih avtomobilov, motornih koles, traktorjev in tudi avtobusov.

Od sobote, 3. novembra, se starogorski "oldtimerji" ponašajo z novim vrhunskim dosežkom. Na prireditvi, katero so skupaj z Zvezo SVS organizirali v Gostilni pri Maji na Jamni, so prejeli prehodni pokal za tekmovalne dosežke v trajno last.

Na podelitvi, katere so se udeležili ljubitelji starodobnih vozil z vseh koncev Slovenije, je po podelitvi pokalov v posameznih tekmovalnih kategorijah, prehodni pokal v trajno last od predsednika Zveze SVS Janka Uratnika prevzel predsednik Alojz Slekovec, ki se je ob tej priložnosti zahvalil vsem članom, kateri  so doslej tekmovali, še posebej pa tekmovalcem, kateri so zadnja tri leta zapored dosegali v skupnih uvrstitvah prvo mesto in s tem prehodni pokal priborili društvu v trajno last.

Prisotne, še posebej tiste, ki so prišli iz drugih slovenskih krajev, je pozdravil tudi župan Anton Slana, članom domačega društva pa je še čestital in se jim zahvalil, ker s svojim dobrim delom in uspehi zelo dobro promovirajo svoj kraj in občino, za kar je predsedniku izročil tudi zahvalo občine.

Po podelitvi so udeleženci uživali ob dobri hrani in pijači, plesali in klepetali pozno v noč. Za tiste, ki so prenočili v bližini, so domačini za nedeljo dopoldne organizirali ogled kraja in druženje v Kulturno-upravnem središču.


Več v Kultura in izobraževanje