V soboto bo v Ljutomeru veselo

Martinovanje bo to soboto na Glavnem trgu v Ljutomeru

Prlekija-on.net, torek, 6. november 2012 ob 15:258
Jelena Rozga, foto: Jure Vilčnik

Jelena Rozga, foto: Jure Vilčnik

Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer je letos na podlagi javnega razpisa organizacijo Martinovanja na Glavnem trgu v Ljutomeru zaupala podjetju Vaščanka TP iz Ljutomera.

»Omenjeno podjetje ima že vrsto izkušenj z izvedbo podobnih prireditev, zato pričakujem, da bo tudi letošnje martinovanje organizirano na nivoju. Od organizatorja pričakujemo, da bo poleg gostinske ponudbe zagotovil tudi celodnevni program. Ta dan pričakujemo v Ljutomeru tudi številne goste iz drugih delov Slovenije,« je dejal direktor LTO Prlekija Ljutomer Andrej Vršič.

V preteklosti so ta vinski praznik obeleževali dva dneva, letos pa so se odločili, da bo vso dogajanje skoncentrirano na soboto, 10. novembra 2012. Pričelo se bo ob 9. uri z Martinovo tržnico in s kulturnim programom Društva prleških babic iz Pristave ter gostjami iz Ribnice, ko bodo pospravili klopotec, ki je od sredine avgusta krasil Glavni trg v Ljutomeru.

Letos Martinovanje z Jeleno Rozga
Celoten program Martinovanja

Uro pozneje se bo pričelo zanimivo tekmovanje v kuhanju juhe s svinjskimi nogicami. »Ta jed je bila v preteklosti precej pogosta za naše kraje. Predvsem ob težjih vinogradniških, pa tudi drugih kmečkih opravilih, so gospodinje skuhale to juho, ki je bila pravo okrepčilo za delavce. Prijavljenih imamo kar nekaj ekip, kakšno juho pa bodo skuhale, pa bomo lahko poskusili okoli 13. ure, ko bomo tudi razglasili rezultate. Po kuhanju juhe bodo sledile zanimive jesenske igre na prostem, pred šotorom,« je del programa ob martinovanju predstavil direktor podjetja Vaščanka TP Matej Vrbančič.

Dogajanje v šotoru se bo pričelo ob 19. uri, ko bo prleški humorist Pepek z brega skupaj z Doj pretočenimi Prleki krstil mošt. Za zabavo bo do 22. ure skrbela skupina Tropik, ob 22. uri pa bo na oder stopila hrvaška priznana pevka Jelena Rozga, ki je nekoč prepevala v skupini Magazin. Vstopnine ne bo.


Več v Družabno