Predvolilni pikado

Kisla juha in bograč pri Lion pubu v Radencih

Filip Matko, petek, 9. november 2012 ob 15:24
Samopostrežba iz kotlička

Samopostrežba iz kotlička

Petek pred predsedniškimi volitvami v Sloveniji je bil nekaj posebnega pri Lion pubu na avtobusnem postajališču v Radencih. Na tamkajšnji terasi lokala so lahko gostje ter vsi mimoidoči, s svojimi meti v tarčo seveda, nabirali točke za posameznega izmed treh kandidatov na nedeljskih volitvah: Boruta Pahorja, Danila Türka in Milana Zvera. Zatorej je pikado tarča bila razdeljena na tri enako velika polja ter v treh barvah: zlati, srebrni in črni. Toda to še ni bilo vse !

Že ob 4. uri zjutraj je lastnik Lion puba, Drago Forjanič, postavil na terasi še dvoje ognjišč s kotli, kot kuhar pa se mu je pridružil samostojni podjetnik Andrej Gjureč iz Radenec (zanj govorijo, da se odpravlja v penzijo, a sam to zanika !). V kotlih se je pripravilo štajersko (svetlo) kislo juho, prekmursko (temno - s precej paprike) kislo juho ter »partizanski« bograč. Prva štajerska juha je bila ljubiteljem te jedi na voljo že pred 7. uro, še pred odhodom v službo.  S toplo domačo dobroto je bil postrežen vsak, ki je prišel mimo in to želel – brezplačno !

Drugo rundo štajerske kisle juhe (tokrat  z veliko svinjskimi nogicami !) je Andrej Gjureč skuhal nekaj pred 11. uro, ko je v sosednjem kotlu Drago Forjanič pripravil prvo rundo »partizanskega« bograča.  Obeh jedi so se kot malice ali zgodnjega kosila lahko lotili vsi, ki so jim te jedi všeč, seveda brezplačno.

Za tretjo rundo sta štajerska kisla juha in »partizanski« bograč napovedana ob 15. uri in če kdo to vest prebere še pravočasno, se lahko uživanju teh jedi na terasi Lion puba na avtobusnem postajališču v Radencih pridruži vse do 17. ure, morda pa bosta juha in bograč na voljo še dlje.


Več v Družabno