Pobegli voznik po prijetju umrl

Vozniku je bila zaradi slabega zdravstvenega stanja na kraju nudena zdravniška pomoč, v bolnišnici v Rakičanu pa je okoli 13. ure umrl

Prlekija-on.net, sobota, 10. november 2012 ob 18:225
Policija

Policija

Dne 10.11.2012 ob 10.51 uri je bil OKC PU Maribor obveščen od varnostnih organov Republike Avstrije, da zasledujejo neznanega voznika osebnega avtomobila znamke Seat Leon, avstrijskih registrskih označb, ki je povzročil pri njih prometno nesrečo in se ne ustavi.

Čez eno minuto so navedeni še enkrat  obvestili OKC PU Maribor, da je vozilo na bivšem mejnem prehodu Šentilj vstopilo v Republiko Slovenijo in da za njim izvajajo čezmejno zasledovanje po avtocesti in prosijo za pomoč. Ob 11.04 uri je bil OKC PU Murska Sobota obveščen o čezmejnem zasledovanju in smeri vožnje proti Republiki Madžarski.  Policijske patrulje PPP in PPIU Murska Sobota so vozilo prvič ustavile v bližini izvoza za Turnišče, vendar je odpeljal naprej in pri tem poškodoval službeno vozilo slovenske policije. Drugič je bil zaustavljen v bližini počivališča Pince.

Vozniku je bila odvzeta prostost. Pri tem sta bila eden slovenski in avstrijski policist lažje telesno poškodovana, oba sta utrpela odrgnine in vreznine. Vozniku je bila zaradi slabega zdravstvenega stanja na kraju nudena  zdravniška pomoč, v bolnišnici v Rakičanu pa je okoli 13. ure umrl.

Ker poteka še ogled kraja dogodka in zbiranje obvestil, bo policija več podatkov podatke na tiskovni konferenci v torek 13. novembra.


Več v Črna kronika