Martinovanje pri Mali Nedelji

Na Martinovanju so se vinogradniki pohvalili z doseženimi uspehi

Branko Košti, ponedeljek, 12. november 2012 ob 10:02
Martinovanje pri Mali Nedelji

Martinovanje pri Mali Nedelji

Vinogradniki Društva vinogradnikov Mala Nedelja so letošnje Martinovanje, kot že nekaj zadnjih let, pripravili v središču Male Nedelje. Obiskovalce in okoliške prebivalce so že sredi lepega nedeljskega dopoldneva razveseljevali zvoki frajtonaric in jih vabili na prireditveni prostor na parkirišče nasproti kulturnega doma.

Številne obiskovalce je najprej pozdravila tajnica društva Breda Žunič in v svojem nagovoru na kratko predstavila izvedene aktivnosti ter poudarila številne uspehe, katere je doseglo društvo in posamezni člani. Izpostavila je dve najbolj prestižni priznanji in sicer dve amfori, ki sta jih za svoja vina prejela Daniel Horn in Tone Ficko na Grajskem ocenjevanju vin na Ptuju ter naziv prvaka 9. Grajskega vinskega praznika, ki ga je prejel renski rizling iz kleti Vinogradništva Horn in se ponaša tudi z nazivom Knezovo vino.

Po pozdravu malonedeljske vinske kraljice Jenny Slekovec je sledil krst mošta, katerega je opravil Edi Sedmak, nato se je nadaljevalo veselo druženje ob jedači, pijači in glasbi, za še posebno vzdušje pa so poskrbeli člani Godbe na pihala Mala Nedelja.


Več v Družabno