Premiera filma Vinopoiri: Krvni davek

Film Vinopiri: Krvni davek predstavlja tretji in sklepni film trilogije o Vinopirih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. november 2012 ob 11:56
Vitomir Kaučič

Vitomir Kaučič

Društvo Plan9 je v nedeljo, 11. novembra, premierno predstavilo svoj četrti celovečerni film z naslovom Vinopiri: Krvni davek v režiji Vitomirja Kaučiča.

Film Vinopiri: Krvni davek predstavlja tretji in sklepni film trilogije o Vinopirih in je mikroproračunski neodvisni film v lastni produkciji Društva Plan9, posnet s podporo sponzorjev in minimalnim prispevkom JSKD. Snemanje je potekalo letos poleti in je zajemalo 23 snemalnih dni.

Povrh oderuških davkov prihaja še krvni davek
Povrh oderuških davkov prihaja še krvni davek

Posnet je v polni ločljivosti, zaradi česar bo sprejemljivejši za predvajanje v redni distribuciji. V celoti je posnet s Canonom 5d Mark II, ki so ga uporabljali tudi v visoko proračunskih filmih kot npr. Iron Man 2 in uspešnih serijah, kot je na primer Dr. House.

Žanrsko je film grozljivka z elementi kriminalke, ki je dodobra prepojena s pronicljivim in sedaj že dobro prepoznavnim humorjem scenarista Vitomirja Kaučiča. V Sloveniji so sicer žanrski filmi pravi eksoti, a že prejšnji trije filmi v produkciji Plan9 (Vinopiri: Blutvajnšricar, Korpus Krispi, Vinopiri: Ledena trgatev) so zakoličili pot 'prleškemu hororju' kot uradni podzvrsti slovenskega filma.

Premiera filma Vinopoiri: Krvni davek, pri katerem gre za zelo viden (in slišen) napredek slike ter zvoka od predhodnikov, je v nedeljo napolnila ljutomerski Dom kulture.


Več v Glasba in film