V vrtcu Ljutomer opravili tradicionalni slovenski zajtrk

Zajtrka se je v vrtcu Ljutomer udeležil tudi podžupan Občine Ljutomer Janez Vencelj

Prlekija-on.net, petek, 16. november 2012 ob 12:181
Zajtrka se je udeležil tudi podžupan Občine Ljutomer Janez Vencelj

Zajtrka se je udeležil tudi podžupan Občine Ljutomer Janez Vencelj

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga je Vlada RS razglasila za vsak tretji petek v novembru, so čebelarji obiskali vrtce z namenom osveščanje otrok o uživanju lokalno pridelane hrane. Z uživanjem lokalne hrane pa je povezano tudi varovanje in ohranjanje narave v kateri živimo.

Letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka se je v vrtcu Ljutomer, udeležil podžupan Občine Ljutomer Janez Vencelj, ki je tudi sam čebelar in podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije. Podžupan je ob tem otrokom tudi nekaj povedal o pomembnosti čebel v našem okolju ter o samem pridelovanju medu, nakar se je skupaj z malčki posladkal z domačo hrano - kruhom, maslom, medon, mlekom in jabolki.

Skupaj z ravnateljico vrtca, Marijo Pušenjak, sta obiskala tudi vse oddelke vrtca ter vse otroke in vzgojiteljice pozdravila in jim voščila dober tek.

Otroci so se današnjega dne že veselili in ga nestrpno pričakovali, saj so v vrtcu že cel teden potekale delavnice na temo čebel, čebelnjakov, opraševanja, medu ter tudi uživanja lokalno pridelane hrane.

Namen projekta je izobraževati in ozaveščati predšolske otroke in šolsko mladino o pomenu rednega, kakovostno sestavljenega zajtrka, čebelarji pa ob tem verjamejo, da bo otrokom ta zajtrk ostal v lepem spominu in da bodo skupaj s starši uživali več lokalno pridelane hrane.


Več v Najmlajši